Omerta: City of Gangsters Haemimont Games

Bulgarialainen Haemimont Games lienee tehneen strategiapeliä Omerta: City of Gangsters hyvin aikein. Tarkoitus on ollut tarjota kieltolainaikaiseen Amerikkaan sijoittuva rikoseepos, jossa pelaajalla olisi liuta mahdollisuuksia alamaailman hallintaan. Valitettavasti lopputuloksessa tuntuu kuitenkin menevän kaikki mahdollinen pahasti pieleen.

Pelaaminen koostuu vuoropohjaisista tulitaisteluista ja tehtävistä, jotka jakautuvat aina viinantrokaamisesta julkimoiden huijaamiseen ja uhkailukeikoista ympäristön valtaamiseen. Rikossimulaation hengessä tavaraa on myös myytävä ja jengille maksettava palkkaa.

Vaikka anti kuulostaakin teoriassa houkuttelevalta, pelin parissa vietetty aika on kaikkea muuta kuin mieleistä. Pitkäveteinen rytmitys ja yksinkertainen pelattavuus pitävät huolen, että etenemistä ei koe lainkaan palkitsevaksi. Lisäksi epäselvät kuvakulmat ja umpimähkäinen taktikointi saavat taistelujaksot tuntumaan pakonomaiselta vääntämiseltä.

Pelintekijöiden kunnianhimo on ilmeisesti kääntynyt tuotannon jossain vaiheessa joko viimeistelemättömäksi tai suorastaan ala-arvoiseksi suorittamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.