On kesä ja aika saunomisen – kerro saunatarinasi!

Suomen kesästä puuttuu jotain suurta, mikäli saunaa ei ole. Tulevana lauantaina, 9. kesäkuuta, juhlitaan vuosisatojen perinnettä suomalaisen saunan päivänä.

– Sauna kuuluu vahvasti suomalaiseen kulttuuriin ja Suomi tunnetaan maailmalla saunahulluna kansana, mutta kaikilla suomalaisillakaan ei ole kokemusta esimerkiksi perinteisestä savusaunasta tai turvesaunasta ja -hoidoista, sanoo Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja Ari Ålander.

Keski-Suomessa järjestetään saunan päivän kunniaksi Lauantaisauna™-tapahtuma, johon osallistuu useita yrityksiä Jyväskylästä ja sen lähituntumasta. Lauantaisaunassa™ voi istahtaa monenlaisiin löylyihin tai vaikkapa Jyväskeskuksen Rosson Saunabar-terassille. Lisää Lauantaisaunasta tapahtuman verkkosivuilla.

Lauantaisaunan™ tarkoituksena on elvyttää suomalaista lauantaisaunaperinnettä ja sen yhteisöllisyyttä, lisätä sauna-alan yrittäjien tunnettuutta ja kertoa erilaisista saunaan liittyvistä palveluista. Lauantaisaunassa™ yksittäiset asiakkaat voivat esimerkiksi tutustua sellaisiin saunapalveluihin, joita tarjotaan normaalisti vain tilauksesta ryhmille.

 

Saunapäivän kunniaksi alamme kerätä parhaita saunamuistoja ja -kokemuksia. Missä olet ottanut parhaat löylyt? Onko saunalla väliä – kumpi voittaa, sähkösauna vai savusauna? Liittyykkö Sinulla saunaan jotain erityisiä muistoja? Lähetä muistosi ja tarinasi sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi tai kommentoi juttua KSML.fi:ssä tai Facebook-sivulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Melkein yhtä söpö minipossu kuin Jyväskylän Esteri: Lilou partioi ja viihdyttää San Fransiscon lentoasemalla

KISS esiintyy vielä ainakin kerran Suomessa – End Of The Road -kiertue Helsingissä ensi kesänä

Nelosen tv-keväässä Katja Kätkä kisaa rahapalkinnosta Farmilla – Huutokauppakeisari jatkaa tammikuussa

Muuramelainen isäntä Esko Kaarlenkaski, 75, on haalinut pihapiiriinsä kirahvin ja ties mitä käkkyröitä ja häkkyröitä – katso video

Nyt puhuvat saarijärveläinen Maarit ja toivakkalainen Antti: First Dates -ohjelman treffimme saatiin kiusallisiksi leikkaamalla

Jyväskyläläinen tangokuningatar Jenna Bågeberg, 31, tietää lahjakkuuden kääntöpuolen: "En todellakaan ollut koulussa se suosituin oppilas"

Mikä ihmeen Silent Disco? Jyväskylän kaupunginteatterilla järjestetään huomenna bileet, joissa ketään ei voida syyttää väärin tanssimisesta

Kolumni: Suomen surkein ja typerin ohjelmaidea – "Kysyntää olisi varmasti myös reality-sarjalle Suomen epähygieenisin kokki"

Heidi Sohlberg yllätettiin Jyväskylässä: “Siinä vaiheessa aukesivat tämän naisen kyynelkanavat”

Kirjosiipikäpylintukoiraan etsintä kävi kalliiksi luontokuvaaja Jussi Murtosaarelle – "Melko painokelvottomia ajatuksia – ja paljon"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.