Onko joku heistä seuraava James Bond?

Daniel Craigin neljäs James Bond -elokuva Spectre oli hänen viimeisensä brittiagentin roolissa.

Tai sitten ei.

Näyttelijä ei ole vieläkään varmistanut, onko hän mukana myös seuraavassa Bond-elokuvassa. Spectren ensi-illan jälkeen hän ilmoitti mieluummin viiltävänsä ranteensa auki kuin jatkavansa Bondin roolissa, mutta sittemmin kanta on lientynyt.

Kun varmaa tietoa ei ole, on tilaa spekuloida. Brittilehti The Independent on listannut mahdollisia uusia Bond-näyttelijöitä ja kerännyt vedonlyöjiltä kullekin kertoimen.

1. Idris Elba, kerroin 9/2

Langalla (The Wire) sarjassa nähty tummaihoinen näyttelijä on monen britin suosikki uudeksi Bondiksi. Näyttelijä on kuitenkin itse toppuutellut huhuja.

2. Damian Lewis, kerroin 7/4

Taistelutovereista ja Isänmaan puolesta -sarjasta tunnettu näyttelijä on toistaiseksi kieltäytynyt kommentoimasta Bondiksi ryhtymistä.

3. James Norton, kerroin 18/1

Tolstoin Sodan ja rauhan uusi elokuvaversio sinkosi nuoren brittinäyttelijän Bond-spekulaatioiden kärkipaikoille.

4. Aidan Turner, kerroin 6/1

Hobitti-elokuvasta tuttu näyttelijä olisi toinen irlantilainen esittämässä arkkienglantilaista James Bondia. Ensimmäinen oli Pierce Brosnan.

5. Tom Hardy, kerroin 5/2

Tom Hardy on tehnyt tukun sekä luonnenäyttelijän että action-tähden rooleja. Mad Max: Fury Road saattoi olla opinnäyte Bondiksi.

6. Henry Cavill, kerroin 6/1

Teräsmies-Cavill oli huhujen mukaan ehdolla jo Casino Royale -elokuvan pääosaan, mutta oli tuolloin liian nuori. Nyt, 32-vuotiaana, mahdollisuudet voivat olla paremmat.

7. Tom Hiddleston, kerroin 20/1

Hiddlestonin on näytellyt Woody Allenin ja Steven Spielbergin ohjauksessa siinä missä esiintynyt Thor-rymistelyissä. Kokemus voisi olla hyväksi Bondin roolissa.

8. Jason Statham, kerroin 50/1

Action-tähtenä tunnettu Statham toisi uskottavuutta Bondin rooliin kovaotteisuudellaan. Julkisuudessa hän on ainakin itse kertonut myös uskovansa selviytyvänsä Bondin esittämisestä.

9. Michael Fassbender, kerroin 14/1

Kovaa vauhtia kiintotähdeksi noussut Michael Fassbender on kierrellyt ja kaarrellut vastauksissaan koskien Bondin esittämistä, mutta ainakin näytöt rooliin olisivat riittävät.

Spekulaatioissa on ollut mukana myös hiukan epätodennäköisempiä, jos kohta tunnettuja näyttelijöitä ja julkkiksia. Kertoimet eivät vain näytä kovin hyviltä.

10. Colin Firth, 125/1

Kingsman: The Secret Service heitti myös Firthin Bond-ehdokkaiden joukkoon. Hän on kuitenkin itse todennut olevansa liian vanha rooliin. Firth on 55.

11. Hugh Grant, 150/1

Romanttisten elokuvien tähti on suhtautunut itsekin varsin skeptisesti mahdollisuuksiinsa brittiagentin roolissa.

12. Robbie Williams, 250/1

Take Thatista soolouralle ponnistanut Williams oli mukana Bond-spekulaatioissa, kunnes Bond-tuotannosta ilmoitettiin, ettei laulaja ole "aivan sitä, mitä haetaan".

Lähteet:

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/who-will-replace-daniel-craig-as-james-bond-from-damian-lewis-and-idris-elba-to-some-more-unlikely-10323310.html

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/grimsby-actor-mark-strong-seems-to-confirm-his-friend-daniel-craigs-james-bond-departure-a6890761.html

http://www.cinemablend.com/new/How-James-Bond-May-Change-Keep-Daniel-Craig-007-113447.html

Uusimmat

Tänään

Kolumni: Aika jolloin uskallettiin olla hitaita – tältäkö tuntui kun televisio-ohjelmat antoivat katsojalle tilaa käyttää omaa mielikuvitusta

Uusi KSML.fi-visa testaa maakunnallisen tietämyksesi – kokeile miten hyvin tunnet knoppitietoa Keski-Suomesta

Kolumni: Sohvaperunat on tv-ohjelmien aatelia – legendaarinen lausekin olisi jäänyt syntymättä ilman ohjelmaa

"Virkamieshän minusta lopulta tuli" – liikunnan elämäntyöläisestä Erkki Huovisesta, 70, on tullut eläkkeellä autonkuljettaja, lastenhoitaja ja osa-aikainen talonmies

Kolumni: Ei ole olemassa huonoa ideaa tv-sarjalle

Surffari Annikan maailma muuttui, kun selkään ilmestyi haava – edessä oli uuden elämän opettelu ilman sormia ja varpaita

Jyväskyläläinen Markku Latvala kohtasi golfkerholla formulatähden – "Rennon ja vaatimattoman oloinen mies"

Mikke Valkonen, 23, painoi niin paljon, että kuntosalin vaaka näytti erroria – nyt ihmisen verran kiloja karistanut mies valmistuu ammattikoulusta ja aikoo personal traineriksi

Entiseltä JYP-valmentajalta kirja jääkiekon ja elämän kulmakivistä

230-vuotias tykki juhlisti 50-vuotiasta yhdistystä – Valmetin eläkeläiset ovat aktiivisia ja jopa kokoustilat meinaavat jäädä toisinaan ahtaiksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.