Open ME SCEA

Älypuhelimet ja tabletit ovat jyränneet perinteiset käsikonsolit sukupuuton partaalle. Eniten käsikonsolikaupassa on saanut selkäänsä konsolijätti Sony, jonka PSP-laitteet ovat menestyneet korkeintaan keskinkertaisesti.

Yhtiön tuorein käsikonsoli PS Vita on sekin jäänyt menestyksessä kauaksi yhtiön toiveista. Heikko menekki on sääli, sillä laitteen pelitarjonta on aikaa myöten parantunut hurjaa vauhtia.

Mainio esimerkki Vitan peleistä on rikastettua todellisuutta hyödyntävä älypeli Open Me. Sen ideana on tarkastella maailmaa laitteen kameran läpi. Peli lisää oikeaan taustaan pelisisältöä, jossa pelaaja suorittaa älyllistä näppäryyttä vaativia tehtäviä.

Tyypillisesti lisätyn todellisuuden pelit ovat jättäneet toimivuudessaan paljon toivomisen varaa. Open Me erottuu monista kilpailijoista edukseen, sillä älytehtävät toimivat erityisesti päivänvalon aikaan ongelmitta, ja pelaaminen on hauskaa.

Valitettavasti lajityypin kaikista ongelmista ei ole päästy eroon, sillä pelikokemusta heikentää erityisesti heikko pelattavuus. Ohjauskomennot välittyvät usein perille äärettömän takkuisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.