Open ME SCEA

Älypuhelimet ja tabletit ovat jyränneet perinteiset käsikonsolit sukupuuton partaalle. Eniten käsikonsolikaupassa on saanut selkäänsä konsolijätti Sony, jonka PSP-laitteet ovat menestyneet korkeintaan keskinkertaisesti.

Yhtiön tuorein käsikonsoli PS Vita on sekin jäänyt menestyksessä kauaksi yhtiön toiveista. Heikko menekki on sääli, sillä laitteen pelitarjonta on aikaa myöten parantunut hurjaa vauhtia.

Mainio esimerkki Vitan peleistä on rikastettua todellisuutta hyödyntävä älypeli Open Me. Sen ideana on tarkastella maailmaa laitteen kameran läpi. Peli lisää oikeaan taustaan pelisisältöä, jossa pelaaja suorittaa älyllistä näppäryyttä vaativia tehtäviä.

Tyypillisesti lisätyn todellisuuden pelit ovat jättäneet toimivuudessaan paljon toivomisen varaa. Open Me erottuu monista kilpailijoista edukseen, sillä älytehtävät toimivat erityisesti päivänvalon aikaan ongelmitta, ja pelaaminen on hauskaa.

Valitettavasti lajityypin kaikista ongelmista ei ole päästy eroon, sillä pelikokemusta heikentää erityisesti heikko pelattavuus. Ohjauskomennot välittyvät usein perille äärettömän takkuisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.