Osittainen pettymys

Halo 5: Guardiansin ytimessä on kunnioitettavaa pelisuunnittelua: se on 14-vuotiaan räiskintäsarjan ensimmäinen osa, joka on kehitetty 60 kuvan sekuntivauhdin ruudunpäivitykseen eli sulavaan pelituntumaan.

Nautittava pelattavuus on ollut tekijöille selkeästi kunniakysymys: upea grafiikka ei töki, vaikka ruutu täyttyisi vihollisista, tulituksesta ja laajoista alueista. Valitettavasti tämän edestä on kuitenkin jouduttu karsimaan sarjan tunnusmerkki, jaetun ruudun kaksinpeli.

Ikävää on myös, että tarinallinen kampanjapelimuoto jättää kylmäksi. Toiminta on toki näennäisesti pätevää, mutta nojaa liiaksi aiempiin, ansiokkaampiin saavutuksiin.

Anti tuntuu riskittömältä kokoelmalta sarjan parhaita paloja, eikä heppoinen tarinankerronta liitä tapahtumiin. Liian usein toimintaa myös katsotaan välianimaatioissa – kun pelaaja pitäisi ilman muuta päästää pelaamaan niitä.

Kokonaisuuden pelastaa kuitenkin kiihkeä nettipeli. 24 osanottajan kamppailut löytävät ihanteellisen tasapainon taktisuuden ja vauhdikkuuden väliltä. Moninpelissä vakuuttaa etenkin tinkimätön ruudunpäivitys ja vivahteikas kenttäsuunnittelu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta, Saarijärveltä ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.