Ota mallia esivanhempien ruuanlaitosta

Nykyihmisen kannattaa ottaa mallia esivanhempiensa ruokavaliosta ja ruuan käsittelystä.

Homeopaatti-naturopaatti Airi Rekilä suosittelee jauhamaan jyvät itse juuri ennen niiden käyttöä. Rekilän mukaan jyvän vitaaliaineet ovat tallella vain sen aikaa kuin kuori on ehjä. Esimerkiksi B-ryhmän vitamiinit ovat herkkiä hapen ja valon vaikutukselle.

Rekilä kehottaa myös käyttämään maustamiseen kotimaisia villiyrttejä, kuten piparjuurta, nokkosta, voikukkaa ja ratamoa.

- Ne ovat kasvaneet tasapainoisessa kasvualustassa yöttömän yön valossa eikä ihminen ole niitä geneettisesti käsitellyt. Sen takia ne tuovat ihmiselle hyvänolon hormonia endorfiinia.

Esimerkiksi piparjuuri on Rekilän mukaan kasvanut ennen joka maatalon pihalla ja sitä on kerätty myös talvella.

Suomalaiset marjat tulisi kerätä täysin kypsinä.

- Puolikypsissä marjoissa ravintoaineet eivät ole ketjuuntuneet oikein, joten keho ei tunnista eikä pysty vastaanottamaan vitamiineja.

Rekilä suosittelee käyttämään myös hapatettuja, kotimaisia tuotteita, kuten hapankaalia, -porkkanaa tai -lanttua ennen ruokailun aloittamista, jotta maitohappobakteerit pääsevät heti aktivoimaan vatsan suolahappojen erittymistä. Kun suolahappoa on valmiina, myöhemmin nautittu ruoka imeytyy ja sulaa paremmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

Metrilaku, bajamaja, muikut – katso tästä, kuinka hyvin pärjäät kesäbingossa

Melodista metallia soittava Arion aloitti John Smith Rock -festarin Laukaassa – katso kuvasarja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.