Päivän elokuvat 10.7.

Tapaus Antwone Fisher

Fox klo 21.55–00.00

Laivaston sotilas Antwone Fisher (Derek Luke) pakotetaan psykiatrin (Denzel Washington) luokse aggressiivisuutensa vuoksi. Nuorukaisen menneisyydeltä löytyy tragedia jo toinen. Tapaus Antwone Fisher (2002) perustuu tositapahtumiin, ja sen on käsikirjoittanut Antwone Fisher itse.

Julmia aikeita 3

TV5 klo 21.00–22.30

Julmia aikeita 3:n (Cruel Intentions 3, 2004) tekijöille on unohdettu kertoa, että tällaiset (muka) eroottiset elokuvat muuttuivat vitsiksi jo 15 vuotta sitten. Kolme opiskelijamiestä kaataa naisia urakalla, mutta rakkaus muuttaa kaiken. Kenties.

Bottle Shock – täydellinen vuosikerta

Liv klo 21.00–23.00

Kalifornialaisen viinitilallisen Jim (Bill Pullman) bisnekset eivät suju, eikä viinikään ole kummoista. Kaikki muuttuu, kun Jim kohtaa viinikauppias Steven (Alan Rickman). Tositapahtumiin perustuva Bottle Shock (2008) on mainion Sidewaysin henkinen sukulainen.

Laukaus pimeässä

TV2 klo 22.05

Vaaleanpunainen pantteri -elokuvien sarjassa on vuorossa komediaklassikko Laukaus pimeässä (A Shot in the Dark, 1964). Tarkastaja Clouseau (Peter Sellers), tuo kömpelö tunari, tutkii murhasarjaa, eikä suostu uskomaan viehättävän sisäkön (Elke Sommer) syyllisyyteen. Kun Yahoo listasi sata hauskinta komediaa, jotka on nähtävä ennen kuolemaa, Laukaus pimeässä oli listalla mukana.

Senni ja Savon sulttaani

TV1 klo 13.05–14.10

Termi ”kansankomedia” ei yleensä lupaa hyvää, eikä Senni ja Savon sulttaani (1953) ole säännön poikkeus. Kirkonkylä valmistautuu kesäjuhliin, kun paikkakunnalle saapuu kaksi muukalaista. Nimismies epäilee heitä huijareiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.