Päivän elokuvat 4.7.

Tuyan häät

Yle Teema klo 21.50–23.21

Kiinalainen draama Tuyan häät (Tuya de hun shi, 2006) viiltää syvältä.

Mongolialaisen paimentolaisnaisen Tuyan (Nan Yu) aviomies on vammautunut eikä pysty enää pitämään huolta perheestään. Tuya ottaa vastuun, mutta kova työ vaatii veronsa, eikä hänkään jaksa kantaa taakkaa. Aviopari sopii, että Tuya lähtee etsimään uutta miestä, joka voisi huolehtia hänestä. Miehen on kuitenkin huolehdittava myös Tuyan entisen perheen selviämisestä.

Sähköpostia Bill Gatesille

TV5 klo 13.40–15.25

Oliver uskoo, että Microsoftin Bill Gatesilla on vastaus kaikkiin kysymyksiin tai niin hänen isänsä tapaa sanoa. Isä kuitenkin kuolee ja Oliver lähtee tapaamaan Gatesia. Omaperäisestä ideasta liikkeelle lähtevä Sähköpostia Bill Gatesille (Das 100 Millionen Dollar Date, 2007) on liian teennäinen, ainakin aikuiseen makuun.

Hilja, maitotyttö

TV1 klo 13.05–14.30

Pehmeän maalaiseroottinen Hilja, maitotyttö (1953) kuuluu suomi-elokuvien parempaa kastiin. Johannes Linnankosken novelliin perustuvassa filmissä maitotyttö Hilja ja ylioppilas-taiteilija Yrjö rakastuvat.

Ihanaa tyttöä himoitsevat muutkin. Elokuvaa pidettiin aikanaan eroottisena. Nyt se vaikuttaa viattoman söpöltä.

Luunkerääjä

TV5 klo 21.00–23.10

Luunkerääjä (The Bone Collector, 1999) on hyvä esimerkki siitä, kuinka paljon hyvällä kuorrutuksella pystytään paikkaamaan elokuvallisia puutteita. Luunkerääjän juoni on epäuskottava ja se on täynnä reikiä kuin kirpputorilta ostettu kesämekko. Elokuvassa on kuitenkin kelpo näyttelijät, se on kohtuullisesti ohjattu ja päältä kaunis, joten tekele käy lähes täydestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.