Päivän elokuvat 9.7.

Kaunis mieli

Sub klo 21.00–23.40

John Forbes Nash Jr. (Russell Crowe) on nerokas matemaatikko, mutta se ei suojele häntä mielenterveydellisiltä ongelmilta. Neljän Oscarin draama Kaunis mieli (Beautiful Mind, 2001) kertoo kiinnostavan ihmisen kiehtovan tarinan.

Kunnian puolesta

Fox klo 21.55–00.10

Carl (Cuba Gooding Jr.) haluaa olla merivoimien ensimmäinen tummaihoinen sukeltaja. Hänen kouluttajansa (Robert De Niro) on toista mieltä. Kunnian puolesta (Men of Honor, 2001) kylpee kliseissä. De Niro hoitaa hommansa automaattiohjaus päällä.

SEKOpallo

TV5 klo 21.00–22.55

South Park -miesten, Trey Parkerin ja Matt Stonen, sekä legendaarisen David Zuckerin komedia SEKOpallo (BASEketball, 1998) ei noudata hyvän maun sääntöjä. Siitä viis, sillä elokuva on hauska, eikä komedialla muita velvollisuuksia olekaan. Kaverukset (Parker, Stone) keksivät uuden urheilulajin, mutta raha pilaa vilpittömät aikomukset.

Likainen tusina

TV2 klo 22.55–01.20

Macho-elokuvista machoin, Likainen tusina (The Dirty Dozen, 1967), on kyynisyyden ja antisankaruuden suurta juhlaa. Joukko kuolemaan tuomittuja toisen maailmansodan sotilaita lähetetään itsemurhatehtävään. Kaunista ja koskettavaa, kun asiaa katsoo tosimiehen näkökulmasta.

Kuudes käsky

TV1 klo 12.55–14.20

Kuudes käsky, älä tee aviorikosta, unohtuu monilta. Mieluummin se kuin ”älä tapa”. Melodraama ja moraalisaarna Kuudes käsky (1947) vääntää sanomansa sodanjälkeiselle Suomelle ennätyspaksusta rautalangasta. Elokuvan jälkeen tekee mieli lähteä pettämään omaa puolisoa ihan vain vastalauseena tälle kömpelölle elokuvalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.