Päivän valinnat 10.3.

Ennätystehdas

MTV3 klo 19.30

Suosittu kotimainen viihdeohjelma Ennätystehdas palaa ohjelmistoon uusin jaksoin. Eppu Salminen saa rinnalleen uuden juontajaparin, urheiluselostajalegenda Antero Mertarannan. Miehet eivät vain isännöi sarjaa, he myös haastavat toisensa erilaisiin tempauksiin.

Sanaa ”ennätys” Ennätystehdas käyttää hyvin vapaamielisesti. Paremminkin sarjassa vain tehdään hauskoja, hurjia ja erikoisia temppuja. Ensimmäisessä jaksossa muun muassa yritetään taskuparkkeerauksen uutta maailmanennätystä, mikä on hyvin keinotekoinen ”ennätys”. Pääasia toki onkin viihdyttävyys, eivät ennätykset.

Mitä tuli tehtyä

Nelonen klo 20.00

Uusi kotimainen viihdeohjelma Mitä tuli tehtyä on kuulemma herättänyt jo pahennusta hypnoosipiireissä. Hypnoosi on vakava asia, jolla ei saisi leikkiä, sanotaan. Itselläni on vaikeuksia uskoa koko hypnoosin ideaan. Muutan mielelläni mielipidettäni, mikäli joku minut todella hypnotisoi.

Lorenz Backman toimii juontajana ja Sami Minkkinen hypnotisoijana. Jokaisessa jaksossa hypnotisoidaan julkkis, joka pistetään tekemään hassuja ja itselleen epäluonteenomaisia temppuja. Hypnotisoitu itse ei muista tästä mitään. Kummallista käytöstä ihmetellään yhdessä jälkikäteen kuvanauhalta. ”Pim, olet hypnotisoitu.”

Bilebändi 2012: Alkusoitto

TV2 klo 19.30

TV2 etsii kesän musiikkiohjelmansa housebändiä Bilebändi-kilpailulla. Kahdeksasta bändistä kaksi kerrallaan kilpailee suorissa lähetyksissä toisiaan vastaan 17.3. alkaen. Tämän illan aloitus- ja esittelyjakso on nauhoitettu etukäteen.

Mukana kisassa ovat Remix, Likka, Groovin’ High All Stars, Playa, Roope Salminen & Koirat, The Jags, Lipsaset ja Circuss Show Band.

Juontajat Kalle Lindroth ja Anna Laulumaa pääsevät myös laulamaan. Tuomareina ovat Jarkko Ahola, Hanna-Riikka Siitonen ja Juha Torvinen.

Amazing Race

MTV3 klo 20.00

Reality-veteraani ja kestosuosikki Amazing Race jatkuu peräti 16. kauden jaksoin. 14 tiimistä yksi putoaa heti aloitusjaksossa.

Juontaja Phil Keoghanilla on yksi tv-bisneksen parhaista työpaikoista. Hän pääsee kiertämään maailmaa firman piikkiin, eikä hänen tarvitse osallistua rasittaviin ja vaativiin kilpailutehtäviin.

MTV3 mainitsee puffissaan, että mukana ovat muun muassa Big Brotherissa rakastunut pariskunta ja cowboy-veljekset. Ei haittaa, aion seurata sarjaa silti. Los Angelesin jälkeen seuraava etappi on Chile, missä korkean paikan kammosta kärsivät joutuvat koville.

Melodifestivalen 2012

Yle Fem klo 21.00

Meillä Suomessa TV2 on menettänyt suhteellisuudentajuntansa Euroviisujen suhteen aikoja sitten, mutta Ruotsissa pistetään vieläkin pahemmaksi/paremmaksi. Paikallinen Euroviisu-karsinta, Melodifestivalen, on kansanluonnetta muokkaava ilmiö, joka pidetään oikeasti tärkeänä juttuna.

Yle Fem, entinen FST5, näyttää Melodifestivalen 2012 -ohjelman, eli Ruotsin Euroviisu-karsintojen finaalin, suorana lähetyksenä. Suomenkielistä tekstitystä ei siis tällä kertaa tarjolla ole. Melodifestivalen 2012 saattaa hyvinkin olla Ruotsin tv-vuoden päätapaus, ainakin katsojaluvuissa. Siihen satsataan pelimerkkejä sen mukaisesti.

Badass!

TV5 klo 23.00

Pidätkö stunt-tempuista? Pidätkö vähäpukeisista, jopa alastomista Playboy-typyistä? Mikäli vastasit kahdesti kyllä, Badass! on tv-ohjelmasi. Badass!-sarjassa vähäpukeiset, jopa alastomat Playboy-typyt tekevät stunt-temppuja. Näkökulmasta riippuen idea on joko nerokas tai sitten tv-ohjelmiston uusia pohjanoteerauksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.