Päivän valinnat 10.6.

Oi ihana toukokuu

Kesä on virallisesti alkanut, koska TV1 uusii jälleen brittiläisen draamakomedian Oi ihana toukokuu (The Darling Buds of May). Kelpaakin uusia, sillä kyse on klassikosta, joka yhä sulattaa katsojan sydämen.

Larkinien suurperhe elää Britannian maaseudulla 1950-luvulla. Sangen persoonalliset isä Pop (David Jason) ja äiti Ma (Pam Ferris) ovat yhä rakastuneita, eivät välitä siitä, mitä muut heistä ajattelevat. Kun valtion virkamies (Philip Franks) saapuu Larkineille penäämään maksamattomia veroja, byrokraatille pitää järjestää muuta ajateltavaa. Perheen kaunis tytär Mariette (Catherine Zeta-Jones) veisi ajatukset muualle.

George Gentlyn tutkimukset

Panokset kovenevat katsojakilpailussa, kun AVAlla alkaa uusi mainio brittiläinen poliisisarja, jota ei ole MTV3:lla tai Subilla nähty. George Gentlyn tutkimukset (Inspector George Gently) on ollut kotimaassaan menestys. Sarjaa on tehty neljä kautta, ja viides on tulossa.

Aikamatka menneiden vuosikymmenten Isoon-Britanniaan jatkuu. Nyt mennään 1960-luvulle. Scotland Yardin kokenut ylikomisario George Gently (Martin Shaw) on nähnyt työssään kaiken mahdollisen. Gently on vanhanaikainen, ehdottoman rehti poliisi, joka ei tingi periaatteistaan. Siksi kaikki eivät hänestä pidä.

Vaimonsa murhan jälkeen Gently aikoo jäädä eläkkeelle. Hän kuitenkin päättää selvittää vielä sen kuuluisan viimeisen rikoksen, joka on luonnollisesti murha. Työparikseen Gently saa nuoren ja kunnianhimoisen etsivä John Bacchusin (Lee Ingleby). Sarja perustuu Alan Hunterin romaaneihin.

Cleveland Show

Vaikka Cleveland Show nähdäänkin järjettömään aikaan, kyse on kohtalaisen hauskasta aikuisten komediasarjasta. Itse olen seurannut tätä nerokkaan Seth MacFarlanen luomaa sarjaa MTV3 Maxilta ahkerasti. Cleveland Show on Foxilla pyörivän, MacFarlanen huumoritehtaan toisen animaatiosarjan, Family Guyn, suora jälkeläinen.

Family Guyn sivuhenkilö, tummaihoinen nössö Cleveland Brown menettää vaimonsa toiselle miehelle. Tämä saa Clevelandin muuttamaan pieneen kotikaupunkiinsa Virginiaan. Pian Clevelandilla on uusi vaimo, jolla on entuudestaan teini-ikäinen tytär ja kaksi poikaa. MacFarlane jatkaa anarkistisen perhehuumorin linjalla, joka nauraa hyvätahtoisesti amerikkalaiselle elämäntavalle.

Luksuslukaalit

Miten amerikkalaiset luksuskiinteistöt menevät kaupaksi taloudellisen laskusuhdanteen aikaan? Siitä kertoo uusin jaksoin jatkuva reality-sarja Luksuslukaalit (Million Dollar Listing).

Chad Rogers, Josh Flagg ja Madison Hildebrand ovat kunnian- ja rahanhimoisia sinkkuja, joille kiinteistönvälitys on lähes koko elämä. Tietenkin ne ovat myös suuria persoonallisia, eli outoja vempuloita. Tällaisiin sarjoihin eivät täysipäiset tavikset päähenkilöiksi kelpaa.

Lama näkyy alalla selkeästi. Hinnat ovat alhaalla ja ostajat harvassa. Tämä tekee jo aiemmin kovasta kilpailusta vieläkin kovempaa.

Italian puutarhoissa

Puutarhasarjoistaan tunnettu Monty Don johdattaa neliosaisessa sarjassa katsojat läpi Italian upeimpien ja tunnetuimpien puutarhojen. Samalla hän kertoo alueen historiasta sekä poliittisista ja kulttuurisista vaiheista. Hän tapaa myös ihmisiä, jotka pitävät huolta näistä upeista puistoista. Sarjassa käydään Rooman seudulla, Firenzen seudulla, Pohjois-Italiassa ja Etelä-Italiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.