Päivän valinnat 11.2.

Diili

MTV3 klo 20.05

Suosituista tosi-tv-formaateista Diili on osoittautunut yhdeksi kestävimmistä. Paperilla bisneksestä kilpaileminen voi vaikuttaa tylsältä, mutta ei sitä käytännössä ole. Hjallis Harkimo ja Diilin julkkisversio palaavat ohjelmistoon tänään.

Bisneskykyjään testaavat ja rahaa hyväntekeväisyyteen keräävät Maria Drockila, Susanna Laine, Helena Lindgren, Hannele Luukkainen, Hanna Partanen, Wilma Schlizewski, Juhana Helmenkalastaja, Sedu Koskinen, Stefan Lindfors, Matti Mononen, Sacha Remling ja Dan ”Uniikki” Tolppanen. Hjalliksen neuvonantajina toimivat hänen oma poikansa Joel ja Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

Kausi alkaa vanhanaikaisella naisten ja miesten vastakkainasettelulla. On vain yksi liiketoiminnan alalaji, jossa sukupuolielimillä todella on jotain merkitystä. Ensimmäinen jakso huipentuu huutokauppaan.

House

MTV3 klo 21.00

Huippusuosittu, USA:ssa viime vuonna päättynyt sairaalasarja House jatkuu seitsemännen kauden jaksoin. Sen jälkeen on luvassa kahdeksas kausi, jonka jälkeen innokkaimmat House-fanit ovat nähneet kaikki 177 jaksoa. Se että suosikkisarjan uusia jaksoja on pihdattu näinkin pitkään, tuntuu nykyään tarpeettomalta kiusanteolta.

Kuudennen kauden lopulla tohtori Gregory House (Hugh Laurie) ja hänen työtoverinsa Lisa Cuddy (Lisa Edelstein) etenevät suhteessaan uudelle tasolle. Illan jaksossa Huntingtonin tautia sairastava ”Thirteen” Hadley matkustaa Roomaan tutkimuksiin.

House on nykyajan Sherlock Holmes, minkä sarjan luojat avoimesti myöntävätkin. Jo nimet paljastavat paljon: Holmes ja House. House on tavallaan sairaaladekkari.

Dokumenttiprojekti: Jäniksenä Varkaudessa

TV1 klo 21.30

Jänisten valokuvaajasuku kuvasi Varkauden teollisuusyhteisöä yli sadan vuoden ajan. Neljännen polven kuvaaja Matleena Jänis on tehnyt sukunsa kaitafilmeistä ja teollisuuselokuvista ainutlaatuisen tarinan valokuvaajaperheen elämästä kaupungin ytimessä.

Metsäteollisuuden kukoistaessa puhallettiin yhteen hiileen ja raha haisi, kun sellutehdas tuprutti löyhkäävää savua piipusta. Valtavan tehdasmonsterin rytmissä sykkivä dokumentti kertoo suomalaisen hyvinvointivaltion rakentamisesta, sen imagon luomisesta ja sukupolvelta toiselle periytyvästä elämänmuodosta, joka on tullut tiensä päähän. Vai onko sittenkään?

Uusi Kino: Hiljainen viikko

Yle Teema klo 22.45

Hiljainen viikko on rovaniemeläisen Jussi Hiltusen kotikaupungissaan kuvaama lyhytelokuva siitä, kuinka summittainen väkivalta vaikuttaa ihmisten elämään.

Aki (Antti Luusuaniemi) on kolmekymppinen järjestyksenvalvoja, jonka työpaikan edessä tapahtuu järjetön ampumavälikohtaus. Kati (Rosa Salomaa) on lukiolaistyttö, joka joutuu todistamaan siskonsa väkivaltaisen kuoleman.

Surmatyön silminnäkijät jäävät avuttomina pohtimaan omia tunteitaan. Miksi he jäivät henkiin, ja olisivatko he mahdollisesti voineet vaikuttaa tilanteeseen?

Putoojat

TV2 klo 20.30

TV2 esittää mainion brittikomedian Putoojat (Inbetweeners) kaikki 18 jaksoa tiiviiseen tahtiin. Kolmesta kuuden esityskauden mittaisesta kokonaisuudesta alkaa tänään viimeinen kolmannes.

Koulussa järjestetään muotinäytös. Tämä on jälleen mainio tilaisuus kyykyttää vähemmän suosittuja oppilaita, eli juuri sitä nelikko, josta Putoojat kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.