Päivän valinnat 11.3.

Kotikatsomo: Kymenlaakson laulu

TV1 klo 21.05

Kolmeosainen Kotikatsomo-draama Kymenlaakson laulu nähdään uusintana. Pirkka-Pekka Petelius esittää pääroolissa julkkisterapeutti Fabian Djupsjötä. Lisäksi PPP on ohjannut sarjan ja käsikirjoittanut sen yhdessä Harri Virtasen kanssa.

Djupsjön uuden kirjan julkaisemistilaisuuteen ilmaantuu kaunis tumma nainen Karin (Kristiina Halttu). Suhdehan siitä seuraa. Fabian on sotkenut elämänsä monin eri tavoin, ammatistaan huolimatta. Sarjassa on selkeä tragikoominen sävy.

Tsunamin lapset

TV1 klo 18.45

Vuosi sitten Japanissa koulupäivä keskeytyi katastrofiin. Ensin tsunami tuhosi kokonaisia kaupunkeja. Sitä seurasi ydinturma, joka saastutti laajat alueet. Tuore dokumentti kertoo, miten tuhosta selvinneet lapset voivat tänään.

Fukushiman evakuointialueen tuntumassa asuvat lapset elävät pelontäyteistä elämää. Ulkona ei saa leikkiä eikä vettä voi juoda. Eräs lapsista kertoo, ettei veli ole sanonut sanaakaan tsunamin jälkeen. Toinen haluaa tulla aikuisena säteilytutkijaksi, jotta muut eivät joutuisi kokemaan samaa kuin hän.

Erästä koulua ei evakuoitu tsunamin iskiessä, ja yhtä lukuunottamatta kaikki koulun opettajat ja oppilaat kuolivat. Ainoana henkiin jäänyt opettaja tuntee syyllisyyttä luultavasti lopun ikänsä.

Menestyksen takana – Hannes Snellman

MTV3 klo 16.00

Dokumentin ja piilomainonnan raja on häilyvä ohjelmistoon palaavassa sarjassa Menestyksen takana. Siinä tutustutaan tunnettujen ja pitkäikäisten suomalaisten yritysten historiaan.

Aloitusjakson aiheena on yli sata vuotta vanha Hannes Snellmanin asianajotoimisto. Nykyään yritys on alallaan maamme suurimpia ja kansainvälisimpiä. Kaikki alkoi kuitenkin yhden miehen unelmasta. Hannes Snellman laati muun muassa vuoden 1918 tammikuussa ylipäällikön valtakirjan Gustaf Mannerheimille.

Yle Live: Grammy Awards 2012

TV2 klo 22.35

Amerikkalaisia musiikkialan Grammy-palkintoja ei tänä vuonna jaettu yhtä monessa kategoriassa kuin ennen. Voidaan silti kysyä, onko 78 palkintoluokkaa tarpeen? Pitääkö palkinto todella jakaa parhaiten paketoidulle Special Limited Edition -julkaisulle, parhaalle alueelliselle root-albumille ja parhaalle instrumentaalisovitukselle?

Tilaisuuden juontaa LL Cool J. Esiintyjälista on perinteisesti ollut komea, niin nytkin. Lavalle nousevat ainakin Adele, Beach Boys, Coldplay, Rihanna, Bruce Springsteen, Foo Fighters, Paul McCartney ja Katy Perry.

Idols

MTV3 klo 19.30

MTV3 antaa sanoille uusia määritelmiä. Idols-kisassa on yhä mukana kymmenen laulajaa, jotka tästä eteenpäin esiintyvät suorissa lähetyksissä Linnanmäen Peacock-teatterissa. Taustalla on livebändi ja edessä elävä yleisö. Ohjelmatiedoissa tämän illan lähetystä kutsutaan ensimmäiseksi finaaliksi.

Oikeasti kyse on yhä semifinaalista. Aito finaali käydään 6. toukokuuta, jolloin selviää koko Idols-kisan voittaja.

Olen ollut havaitsevinani selkeää Idols-väsymystä. Formaatti alkaa olla vähän liiankin tuttu. Pienet uudet jipot ovat olleet väkinäisiä ja yhdentekeviä. Idols-kuumeen vallassa ovat olleet lähinnä vain työnsä puolesta iltapäivälehtien viihdetoimittajat, jotka ovat tehneet Idols-tikusta asiaa.

Lisäksi kilpailevan kanavan The Voice of Finland on ollut huomattavasti pirteämpi ja mielenkiintoisempi reality-laulukisa. Ajan henki on enemmän kannustavan ja oikeasti laulutaitoisten ihmisten Voicen puolella. Voicessa voi menestyä persoonallakin, kun taas Idols hakee kamerankestävää steriiliä poppikonetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.