Päivän valinnat 12.3.

Kadonneen jäljillä

MTV3 klo 20.05

Suosittu kotimainen reality-sarja Kadonneen jäljillä palaa ohjelmistoon periaatteella, jos se ei ole rikki, sitä ei tarvitse korjata. Uusissakin jaksoissa ihmiset etsivät kadonneita sukulaisiaan. Sitä varten matkataan vaikka maailman ääriin, esimerkiksi Malesiaan.

Yhden näkyvän uudistuksen sarja kuitenkin tekee. Jenni Pääskysaari saa rinnalleen uuden juontajan. Antero Vartia on yrittäjä ja monitoimimies, joka rakastaa matkustamista.

Kyynikonkin on vaikea olla liikuttamatta, kun kaivattu sukulainen lopulta löytyy. Juuri siinä onkin sarjan menestyksen salaisuus.

Kovat kaulassa

MTV3 klo 23.35

Kovat kaulassa (White Collar) on oikeastaan aika viihdyttävä komediallinen rikosdraama, vaikka en sitä juurikaan seuraa. Paremmassa lähetysajassa sarja voisi pärjätä katsojalukukilpailussa ihan hyvin. Kovat kaulassa jatkuu toisen tuotantokauden jaksoin.

Neal Caffrey (Matt Bomer) on varsinainen hurmuri ja velikulta, jolla on takanaan menestyksekäs ura valkokaulusrikollisena. Nyt hän auttaa FBI:ta saamaan kiinni kaltaisiaan rikollisia: porukkaa joka luottaa enemmän oveluuteen ja älyyn kuin väkivaltaan.

Tarina jatkuu dramaattisissa merkeissä. Neal on joutunut takaisin kaltereiden taakse pakoyrityksen päätyttyä räjähdykseen ja erään naisen kuolemaan.

Kylmä rinki

Nelonen klo 01.25

Vastahan vankiladraama Kylmä rinki (Oz) Nelosen myöhäisilloissa nähtiin, joten onko järkeä uusia se jo nyt? Oikeastaan on, koska kyseessä on yksi tv-historian tärkeimmistä ja vaikuttavimmista sarjoista.

Erityisen vaarallisten vankien osastolle sijoittuva Kylmä rinki on rankkaa katsottavaa, mutta sarjan hyvyys ei tule siitä. Tarinankerronta ja draama ovat harvinaisen kunnianhimoista työtä.

Varsinaista päähenkilöä ei ole, paitsi tilapäisesti. Kuka tahansa voi kuolla milloin tahansa, ja lähes mitä tahansa voi tapahtua. Kylmä rinki pitää katsojansa jatkuvasti varpaillaan, koska mikään ei ole varmaa. Sarjaa on kehuttu realistiseksi mutta toivon, että se ei ole totta. Vangitkin ovat ihmisiä.

Dokumenttiprojekti: Virtuaalinen sota

TV1 klo 21.30

Virtuaalinen sota kertoo Hazmanista, pakolaisnaisesta, joka on menettänyt perheensä kahden sodan seurauksena Tshetsheniassa. Suomessa hän ystävystyy ihmisoikeusaktivisti Mikael Storsjön kanssa. He alkavat yhdessä auttaa sodan runtelemasta Tshetsheniasta pakenevia ihmisiä.

He rakentavat yhdessä elokuvan ohjaajan kanssa virtuaalista Tshetsheniaa internetin Second Life -sivustolle toivoen sen tulevan paikaksi, jossa ihmiset voivat keskustella keskenään ilman vainoamisen pelkoa. Mikael myös ylläpitää kiistellyn uutistoimiston Kavkaz Centerin serveriä. Samalla hän taistelee saadakseen maanpaossa olevat sukulaisensa Suomeen.

All You Need Is Klaus

Yle Teema klo 21.00

Pitkä henkilökuvadokumentti Klaus Voormannista on kiehtovaa katsottavaa. Varsinkin kun mies ei ole populaarikulttuurisesta merkityksestään huolimatta kovin tunnettu.

Jo dokumentin nimi paljastaa, että muusikko, taiteilija ja tuottaja Voormann teki yhteistyötä Beatlesin kanssa. Parhaiten historiankirjoihin on jäänyt Revorver-albumin kansi.

Voormann ei ollut pelkästään Beatlesin yhteistyökumppani. Hän oli myös bändin jäsenten ystävä. Voormann ja Beatles kohtasivat ensimmäistä kertaa Hampurissa vuonna 1960, eli jo ennen Beatlesin läpimurtoa. Voormannin elämässä oli toki paljon muutakin kuin Beatles. Dokumentissa puhuvat Voormannin ystävät ja työtoverit, joita yleensä yhdistää musiikki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.