Päivän valinnat 14.3.

Dok: Väärään aikaan väärässä paikassa

Yle Fem klo 22.00

Sattuma ohjaa elämän valintojamme ja sen kulkua sekä loppumista. Tämä käy karulla tavalla ilmi John Appelin ohjaamassa dokumentissa, joka käsittelee Norjaa kesällä 2011 ravisuttaneita tapahtumia.

77 ihmistä kuoli Utöyan ja Oslon iskuissa 22. heinäkuuta 2011. Viattomat ihmiset sattuivat olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. He aloittivat päivänsä tietämättöminä, miten vähän elinaikaa olisi jäljellä.

Norjan oikeusministeriön virkamies Harald oli muutama vuosi sitten menettänyt poikansa. Harald uskoi, ettei mitään pahempaa enää voisi tapahtua. Heinäkuussa 2011 Harald oli lomalla, mutta menossa työpaikalle hakemaan papereita. Hän saapui työpaikalleen suunniteltua myöhemmin. Kun rakennuksessa räjähti, Harald oli rappukäytävässä. Sattuma koitui miehen pelastukseksi.

Guinness World Records

JIM klo 21.00

Nelosen tuoreessa sarjassa Guinness World Records – ihmeelliset ennätysvideot seurataan, miten ihmiset yrittävät päästä kuuluisaan Ennätysten kirjaan. Temput ovat yleensä teennäisiä ja typeriä. Huomisessa ohjelmassa esimerkiksi ammutaan pappa tykin suusta ja ruiskitaan maitoa silmästä.

JIMin kaksiosainen Guinness World Records lähestyy teemaa mielenkiintoisemmasta ja järkevämmästä näkökulmasta. Sarjassa mennään kulissien taakse ja seurataan maailmaa kiertävien Ennätyskirjan tuomareiden erikoista työtä. He päättävät, pääseekö ihminen Guinnessin kuuluun teokseen ja valvovat, että ennätys tehdään sääntöjen mukaan.

Aloitusjaksossa tavataan muun muassa sekä maailman lyhyin että pisin mies. Ohjelmassa on nainen, jolta on lähtenyt mopo käsistä tatuointien ja lävistysten suhteen.

Fringe – rajamailla

Sub klo 01.25

Scifi-sarja Fringe – rajamailla lähestyy MTV3:lla neljännen tuotantokauden loppua. Ensi yönä sarja alkaa Subilla kolmannen kauden alusta.

Tämä juttu on oikeastaan turha, sillä kukaan tuskin aloittaa Fringen seuraamista kolmannesta kaudesta. Poikkeuksellisen kunnianhimoiseen ja yllättävään tarinaan on lähes mahdotonta päästä enää kiinni. Mutta juuri tarinankerronnan mahtipontisuuden ja rohkeuden vuoksi Fringe kannattaa lehdessä mainita. Fringe ei tosiaankaan aliarvioi katsojiaan. Suosittelen katsomisen aloittamista ensimmäisestä jaksosta kaikille laatusarjojen ystävälle.

Päähenkilö, agentti Olivia Dunham (Anna Torv) johtaa Fringe-osastoa, joka saa tutkittavakseen rikokset, joihin liittyy paranormaaleita ilmiöitä. Ilmiöt johtuvat kahdesta rinnakkaisulottuvuudesta, jotka uhkaavat tuhota toisensa. Kolmannen kauden alussa Dunham on muiden tietämättä vankina rinnakkaisulottuvuudessa ja tekee kaikkensa päästäkseen takaisin omaan maailmaansa.

Silminnäkijä: Murha ja puhallus

TV2 klo 20.00

”Venäjä on läpikotaisin rikollinen valtio, jossa on mafiahallitus.” Tähän päätelmään on tullut Hermitage Capital Managementin toimitusjohtaja Bill Browder. Hänen rahastonsa oli aikanaan suurin ulkomainen sijoittaja Venäjällä. Viime vuodet Browder on selvitellyt lakimiehensä Sergei Magnitskyn murhaa ja siihen liittyvää jättimäistä veropetosta.

Magnitsky kuoli moskovalaisessa vankilassa marraskuussa 2009 pahoinpideltynä ja sairaalahoidon puutteeseen.

Hän oli paljastanut petoksen, jossa Hermitage Capitalin maksamia veroja oli palautuksina siirretty 230 miljoonaa dollaria laittomasti eri venäläisviranomaisten henkilökohtaiseen käyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

"Saako korona-ajasta nauttia?" – teatterimusiikkia säveltänyt Maija Kaunismaa sanoo työn onnistuvan hyvin, kun puhelimet eivät soi ja ympärillä on rauhaa

Marko Ahosen tärpit: Ken Burnsin komea suursarja tutustuttaa katsojat country-musiikin historiaan

Jyväskylästä kaksi kaunotarta Wellnessmalli-kilpailun finaaliin – "Mielettömät pari päivää takana", iloitsee Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas

Energiaa pursuava, nyt eläköityvä Seppo Pulkkinen on kokeillut tavallistakin elämää – sitten Merja-vaimo sanoi soittavansa Happeelle, että "tulkaa hakemaan se pois täältä"

Marko Ahosen tärpit: Medusan isku on iskevä toimintaelokuva järjen kera, mikä on valitettavan harvinaista

Tuula Purasen pakina: Ravintoloiden aukioloajat ovat paluu hyvään aikaan

Korona-aika synnytti salavirkkaajia – Suomen käsityön museo kerää poikkeusajan käsityökokemuksia tulevien sukupolvien ihmeteltäviksi

"Niin hieno tunne, että pelkästä ajatuksesta tulee kylmät väreet" – Tässä harrastuksessa opetellaan kaksi lajia erikseen ja vasta sitten pääsee itse asiaan

Marko Ahosen tärpit: Joanna Lumley tutustuu kätkettyyn Karibiaan kaksiosaisessa matkailuohjelmassa

Tiesitkö, että Jyväskylän Harju syntyi muinaisesta Ancylusjärvestä? Eero Kuusela kertoo Harjun historiasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.