Päivän valinnat 15.3.

Middle

MTV3 klo 15.20

Sopivasti yleistäen voidaan sanoa, että perhekomedioita on kahta eri sorttia: imeliä ydinperheylistyksiä ja sitten niitä toisenlaisia. Uusi amerikkalainen tilannekomedia Middle on vähän kumpaakin, joskin hieman enemmän jälkimmäistä ryhmää. Perhe ei suinkaan ole ongelmaton, mutta loppujen lopuksi perhe pitää yhtä ja pysyy kasassa.

Frankiella (Patricia Heaton) ja Mikellä (Neil Flynn) on kolme suunnilleen teini-ikäistä lasta. He asuvat Yhdysvaltain keskilännessä Indianassa, jota jotkut myös punaniskavyöhykkeeksi kutsuvat.

Nykymuodin mukaisesti purkkinaurua ei käytetä, ja perhe-elämän kuvaamisessa pyritään dokumenttimaiseen tyyliin. Vaikka kaikki on tarkkaan käsikirjoitettua ja mietittyä, tämä pyritään pitämään piilossa.

72 tuntia: rikos

TV5 klo 00.00

Kanadalainen sarjauutuus 72 tuntia: rikos (72hrs: True Crime) kertoo todellisista rikostapauksista. Osittain käytetään hyväksi aitoa dokumentaarista materiaalia, loput täydennetään rekonstruktioiden.

Sarjan nimi tulee siitä, että mikäli poliisi ei saa selville syyllistä 72 tunnissa, rikos hautautuu helposti lopullisesti. On myös havaittu, että usein henkirikoksissa uhrin viimeiset 72 tuntia sisältävät vihjeen syyllisen henkilöllisyydestä.

Murhien lisäksi sarjassa käydään läpi ryöstöjä, tuhopolttoja, raiskauksia, väärennöksiä ja tuhopolttoja. Tapauksen tiimoilta haastatellaan rikostutkijoita ja poliiseja sekä uhrin tai syyllisen tunteneita henkilöitä.

Sarja myös valottaa rikosteknistä ja oikeustieteellistä tutkintaa. Rikosten selvittämisessä on käytetty DNA-tutkimuksia, kemiallisia analyyseja ja käytösprofilointeja. Lisäksi ohjelmassa käsitellään rikosten vaikutuksia ja seurauksia uhriin, syylliseen, tutkijoihin, läheisiin, työkavereihin sekä laajemmin koko yhteiskuntaan.

Saran ja Meri-Tuulin metropolit

Liv klo 21.30

Uudessa kotimainen matkailu- ja lifestyle-ohjelmassa Saran ja Meri-Tuulin metropolit Sara La Fountain ja Meri-Tuuli Lindström kiertävät maailman suurkaupunkeja. Perinteiset turistikohteet jätetään kuitenkin vähemmälle. Kulttuuriin, ruokaan ja muotiin tutustutaan kaupungissa asuvien ulkosuomalaisten kautta. Koska Sara ja Meri-Tuuli tunnetusti osaavat kokata, kunkin jakson lopussa tehdään paikallista ruokaa.

Jäynäjäbä

TV2 klo 20.30

Juuri tätä maailma tarvitsikin, uuden piilokamerasarjan. Onneksi brittiläinen Jäynäjäbä (The Pranker) ei ole aivan perinteinen tyylilajinsa edustaja. Tästä kiitos kuuluu koomikko Ross Leelle, joka pistää itsensä täysillä peliin.

Ross Lee vetää lukuisia erilaisia roolihahmoja, joilla hän sitten hämmentää kohtaamiaan ihmisiä. Lee voi olla vaikkapa sokkotreffien mies, joka puhuu naiselle käsinuken kautta. Tai vanha nainen, joka käyttäytyy sangen oudosti. Perhe Fami-Leen jäsenet muistuttavat kovasti toisiaan, koska Ross Lee esittää heitä kaikkia.

Piilokamerajaksot muistuttavat kovasti käsikirjoitettuja sketsejä. Ross Leellä riittää pokkaa ja uskallusta. Ihme että kukaan ”uhreista” ei vedä häntä turpiin.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

Helsingin musiikkimuseo noteerasi Litku Klemettinä tunnetun jyväskyläläisen Sanna Klemetin isosti

Tältä näyttää Karaokepub Resinan uusi sisustus Jyväskylän vanhalla rautatieasemalla: täyspuuta, höyryveturi ja western-fiilistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.