Päivän valinnat 15.7.

Pieniä eroja

Mari Rantasilan ohjaama, tunnin mittainen draama Pieniä eroja (2002) kertoo Sallasta (Vilma Vuorio), joka elää ensimmäistä syksyään yläasteella. Lapsuus ei ole vielä ihan takana, ja aikuisuuteen on yhä matkaa.

Salla on ystäviään Paulaa ja Reetaa hiljaisempi pohdiskelija. Naiselliset asiat kiinnostavat mutta myös ujostuttavat ja naurattavat. Salla kaipaa aikuisempaa seuraa ja alkaa tapailla ala-asteen opettajaansa, yli 20 vuotta vanhempaa Teppoa (Jari Nissinen), jonka avioliitto repeilee. Tarsala saa Sallasta hyvän kuuntelijan ja Salla vastapainoa Reetan ja Paulan jutuille.

Nuoren tytön ja aikuisen miehen maailmat ovat kuitenkin erilaisia, eikä ole sanomatta selvää, ymmärtääkö aikuinen, että teinitytölle haaveet riittävät.

Kadonneen jäljillä

Suosikkisarjasta Kadonneen jäljillä nähdään kolmas esityskausi uusintana. Suosion syy lienee sarjan perusidea, joka vetoaa onnistuneesti katsojien tunteisiin. On helppo samaistua ihmiseen, joka etsii itselleen tärkeää toista ihmistä. Jälleennäkemisen riemu saa sydämen sulamaan kotikatsomossakin.

20-vuotias Aino adoptoitiin Laatokan rannalta Aunuksesta Suomeen 8-vuotiaana. Hän haluaa saada jälleen yhteyden kahteen isosiskoonsa. Aino on ollut huolissaan siskoistaan, joita ajattelee usein. Jenni Pääskysaari auttaa Ainoa löytämään mielenrauhan.

Coco Chanel

Muoti- ja tyyliguru Coco Chanelin ryysyistä rikkauksiin -tarina vetoaa ihmisiin, varsinkin kun se on totta. Jos se ei olisi totta, syyttäisin tätä minisarjaa kliseisyydestä. Uusintana nähtävä kaksiosainen minisarja, alunperin tv-elokuva, kertoo Chanelin tarinan takaumina asiallisesti mutta aika kuivasti ja pikkusievästi.

Tarina alkaa vuodesta 1954, jolloin Coco Chanel on kypsässä iässä ja maineensa huipulla. Menneisyyttään muistelevaa iäkästä Chanelia esittää Shirley MacLaine ja nuorta versiota Barbora Bobulova.

Radioteatteri esittää: Leikkimurha

Eletään 1960-lukua. Kolmella oppineella herrasmiehellä on tapana, kullakin vuorollaan, järjestää keskinäisiin illanviettoihin jokin pieni yllätysjekku. Tällä kertaa kyseessä on tavallista oudompi kuje. Ilta näyttää kuitenkin kääntyvän leikin ja naurun puolelle. Vai kääntyykö sittenkään?

Kuunnelman Leikkimurhan kirjoittajan Tauno Yliruusin teokset tunnettiin laajalti ulkomaillakin, ja hänen tyylinsä mukaan yllätyskäänne tulee viime sekunneilla. Mutta mihin suuntaan? Äänite on vuodelta 1969.

Luck

Maksukanava näyttää HBO-sarjasta Luck yhdeksän jaksoa putkeen. Siihen koko sarja sitten jäikin. Lopettaminen ei kuitenkaan johtunut suosion puutteesta, vaan siitä, että kilpahevosmaailmaan sijoittuvan sarjan kuvauksissa kuoli turhan monta hevosta.

Luck tuoksuu laatudraamalta jo paperilla. Käsikirjoittaja-tuottaja David Milch on ollut mukana tekemässä ja luomassa muun muassa sarjoja NYPD Blue ja Deadwood. Pilotin on ohjannut Michael Mann.

Myös tärkeimmät näyttelijät ovat kovan luokan veteraaneja. Chester ”Ace” Bernstein (Dustin Hoffman) vapautuu vankilasta ja aikoo palata hevosmaailmaan pikavauhtia. Autonkuljettaja Gus (Dennis Farina) toimii projektin laillisena keulakuvana, sillä Ace ei tuomittuna rikollisena saa hevostallia omistaa. Karhean karismaattinen Nick Nolte esittää jockey-valmentajaa, jolla on hämärä menneisyys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.