Päivän valinnat 16.2.

Toisenlaiset frendit

TV1 klo 18.15

Reality-sarjaksi lähes liiankin järkevä ja sympaattinen Toisenlaiset frendit jatkuu uusin jaksoin. Kehitysvammaiset aikuiset Sanna, Sonja, Timo, Mikko ja Kata asuvat samassa talossa ja tuntevat hyvin toisensa.

Sarjan nimestä huolimatta he eivät ole toisenlaisia frendejä, sillä kehitysvamma ei tee ystävyydestä ”toisenlaista”. Tosi-tv-sarjan päähenkilöinä he tosin hieman toisenlaisia ovat. Ilmeisesti vain kehitysvammaiset osaavat käyttäytyä tv-kameroiden edessä kuin normaalit ihmiset.

Edellisten jaksojen kuvauksista on kulunut aikaa. Suurin muutos entiseen on Anssin kuolema ja se, että asuntola saa uuden asukkaan. Tänä iltana Sanna ja Kata käyvät Porin jazz -tapahtumassa. Tv-sarjan ansiosta esiintyjistä on tullut julkkiksia, minkä myös Sanna ja Kata saavat reissunsa aikana huomata.

Radiogaala 2013

Nelonen klo 19.00

Radiogaala 2013 ei ole koko suomalaisen radioalan juhlatilaisuus. Kyseessä on kaupallisten radioasemien oma gaala. Ilmeisesti tuon informaation ujuttaminen tilaisuuden nimeen olisi tuottanut liian pitkän gaalan nimen. Radiomainosten ja turhanpäiväisen lässytyksen inhoajana en juurikaan ehdokkaita tunne. Se on toki vain oma ongelmani.

Vuoden 2012 parhaita, eli suosituimpia, radio- ja musiikkialan ihmisiä palkitaan Axl Smithin ja Anne Kukkohovin johdolla. Tilaisuuden musiikkivieraita ovat Samuli Putro, Mariska, Jesse Kaikuranta, Pariisin Kevät ja Sunrise Avenue. Yllätyksiäkin on luvassa.

Vuoden radiojuontajaa, radio-ohjelmaa ja kotimaista radiobiisiä on äänestetty 55393 kertaa. Lisäksi valitaan muun muassa vuoden radiokanava, vuoden radiotoimittaja ja vuoden kotimainen artisti. Loput palkintosarjoista kiinnostavat lähinnä radio- ja musiikkialan ammattilaisia.

Teemalauantai: Sidon sinut, ota minut

Yle Teema klo 21.00

Haluaisin nähdä Teema-kanavalla ohjelman siitä, miten Teemalauantaiden aiheet valitaan. Tämän illan aihe on myös mielenkiintoinen, joskin sen ohjelmat on liitetty yhteen hieman väkinäisesti. Hullua rakkautta ja pakkomielteistä fanittamista käsitellään kuitenkin kahden mielenkiintoisen ohjelman avulla, joten suureen valitukseen ei aihetta ole.

Errol Morrisin dokumenttielokuva Tabloid – rakkaustarina on huonoa pr:ää rakkaudelle. Entinen kauneuskuningatar Joyce McKinney halusi rakkaansa eroon mormoniseurakunnasta ja itselleen. Samalla Joyce tuhosi vanhan sanonnan siitä, miten rakkaudessa kaikki on sallittua.

Martin Scorsesen Koomikkojen kuningas (The King of Comedy, 1983) aiheutti ilmestyessään enemmän hämmennystä kuin innostumista. Sittemmin elokuva on kasvanut sekä kultti- että tavalliseksi klassikoksi. Rupert Pupkin (Robert De Niro) tahtoo tähdeksi ja palvomansa Jerry Langfordin (Jerry Lewis) tv-ohjelmaan esiintymään.

Tilt

JIM klo 17.00

Konsoli- ja pc-peliohjelma Tilt jatkuu neljännen kauden jaksoin. Tilt kutsuu itseään ”videopelikulttuuriin pureutuvaksi ajankohtaisohjelmaksi”, mikä ei ole totta. Mutta kyllä tähän maahan mahtuu myös läpisponsoroitu ja rehdin pinnallinen videopeliohjelma.

Ensimmäisen jakson mielenkiintoisimmat pelit ovat komeaa ja laadukasta actionia tarjoava Devil May Cry, omaperäinen aivojennyrjäyttäjä Antichamber sekä kaunis ja kiehtova japanilainen roolipeli Ni no Kuni: Wrath of the White Witch.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.