Päivän valinnat 21.3.

Blogistania

TV2 klo 19.30

98 prosenttia blogeista on lukemiskelvotonta roskaa. Ne loput ja parhaimmat kaksi prosenttia voivat saada hyvinkin suuria klikkauslukuja. Uusi reality-sarja Blogistania kertoo kymmenessä jaksossa kymmenestä suositusta suomalaisesta bloggarista.

Sarja ei viisaasti juurikaan käsittele nimenomaan blogin tekemistä, sillä harvaa asiaa on yhtä tylsä seurata kuin tietokonetta naputtelevaa ihmistä.

Joten pääasia on ihminen itse ja se, mistä hän blogissaan kertoo. Jokainen Blogistania on yhden netistä tunnetun ihmisen henkilökuva.

Sarjan aloittaa trashionista Outi Pyy, joka käyttää nettipersoonastaan nimeä OutsaPop. Trashionisti tekee kierrätysmuotia, eli Outi tuunaa käytettyjä vaatteita uuteen kuosiin. Outsapop.comia seurataan ulkomaita myöten.

 

Supermarjo ja tytöt

Liv klo 21.00

Odotettavissa lööppeihin lähipäivinä: ”Supermarjo raivostutti tv-katsojat.” Kieltämättä 38-vuotiaan äidin ja yrittäjän Marjo Niittyviidan elämän seuraaminen aiheuttaa sydämentykytystä, ihmetystä, huvittuneisuutta ja jopa suuttumusta.

Niittyviita johtaa pehmopornoa tarjoavaa Glamourettes-tanssiryhmää. Sarjassa seurataan myös kahden sen tanssijan, Henna Peltosen ja Sofia Mäkisen, tekemisiä. Henna aikoo toteuttaa unelmansa ja hankkia silikonitissit. Harmittaa kun ihmiset eivät osaa edes unelmoida kunnolla.

Marjo Niittyviita on hyvin ulkonäkökeskeinen ihminen. Raskauskilotkin piti hävittää muutamassa päivässä. Marjo pitää tiikerin lailla huolta siitä, että perheen kaksi tyttöä menestyy koulussa ja hiihdossa. Virallisen selityksen mukaan äiti haluaa lastensa menestyvän elämässään.

Lapset vaikuttavat höykkyytyksestä huolimatta normaaleilta ja hyvinvoivilta. Myös heidän isällään tuntuu olevan kaikki ruuvit tallella. Hyvin usein Supermarjo ja tytöt on kuin seuraisi uutta sketsihahmokisaa.

Ranuan kummit

TV5 klo 20.30

Ajoittain hyvinkin hauska Nelosella nähty sketsisarja Ranuan kummit palkittiin Venlalla vuonna 2004. TV5 uusii sarjan. Ei lainkaan hassumpi idea.

Ranuan kummit lähtee liikkeelle arkisista ja tutuista tilanteista. Sitten tilannetta liioitellaan ja lopuksi mennään absurdin ja surrealismin puolelle. Näin syntyi esimerkiksi sellaiset suomalaisen sketsihuumorin meemit kuin Mustanaamion ilosanomaa levittävät lähetyssaarnaajat, oikeuksistaan taistelevat surkeat naisautoilijat ja lähiössä elävä Herra Saatana.

Vakionäyttelijät Elina Knihtilä, Mari Perankoski, Pirjo Lonka ja Kari-Pekka Toivonen saavat ensimmäisessä jaksossa vierailulle kaksi kollegaansa, Kari Ketosen ja Tommi Korpelan.

Greyn anatomia

Nelonen klo 21.00

Hittisarja Greyn anatomia (Grey’s Anatomy) palaa ohjelmistoon kahdeksannen kauden uusin jaksoin. Sarjan menestyksen takana on sen häpeämätön viihdyttävyys. Mukana on kaikkea komediasta ihmissuhdedraamaan ja näyttelijät miellyttävät silmää. Hömpän ja järjen sekoitussuhde on aika hyvin kohdallaan.

Kuten uusilla kausilla tapana on, tämäkin alkaa dramaattisesti. Meredith (Ellen Pompeo) ja Alex (Justin Chambers) hoitavat auto-onnettomuuden muita uhreja, vaikka ovat itsekin loukkaantuneita ja järkyttyneitä.

Suuri Journalistipalkinto

MTV3 klo 20.05

Illan gaalalähetyksessä palkitaan vuoden 2011 parhaat journalismin tekijät. Yleisö voi äänestää suosikkiaan netissä.

Tilaisuudessa esiintyvät Olavi Uusivirta ja Anna Järvinen. Suoran lähetyksen Vanhalta ylioppilastalolta juontavat Ripsa Koskinen-Papunen ja Peter Nyman.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.