Päivän valinnat 23.3.

Paparazzit

Sub klo 21.00

Uusi kotimainen viihde- ja huumoriohjelma Paparazzit lupaa tehdä satiiria lööppijulkisuudesta ja -julkkiksista. Kuulostaa hyvältä, mikä siinä vain onnistutaan. Onnistumiseen palaamme myöhemmin, sillä Paparazzit pyrkii ajankohtaisuuteen, joten ohjelma ei ollut katsottavissa tätä juttua tehtäessä.

Hauskuutensa jo aiemmin osoittaneet koomikot Aku Hirviniemi ja Jaakko Saariluoma esittävät pahamaineisia paparazzeja Eleä ja Sakua. Moraali, hyvät tavat tai toisten yksityisyyden kunnioitus eivät ole esteenä, kun nämä miehet tekevät työtään. Ylilyönnit kuuluvat kaksikon normipäivään. Subilta saamassani puffissa lukee näin: ”Sisältö pyörii kieroilun, seksin, päihteiden ja muun luksuksen ympärillä.”

Käsikirjoituksesta vastaavat Putouksessakin yhteistyötä tehneet Aku Hirviniemi, Jaakko Saariluoma ja Tuomas Summanen. Ohjelmassa vierailee myös oikeita julkkiksia, toivottavasti itseironisella asenteella.

Teräspallit

Sub klo 21.30

Ei minulla sinällään mitään Teräspalleja vastaan ole. Ihmetyttää vain, että lapselliset aikuiset ovat niin usein olevinaan hyvää tv-viihdettä. Ehkä ovatkin, ja olen vain jäänyt ajastani jälkeen. Ohjelmistoon palaava Teräspallit saa uuden juontajan, Big Brotherista tutun Elina Viitasen.

Teräspallit on piilokameraformaatin extreme-versio. Hämmennystä herättävät erilaiset roolihahmot, joiden käytöstä salaa kuvattavat tavikset sitten ihmettelevät. Tällaisia hahmoja ovat esimerkiksi Urbaaniurheilija, Pätkätyöläinen ja Rautarouva. Heidän tehtävänsä on aiheuttaa kaaosta ja pahennusta.

Uusissa jaksoissa mukana on myös sketsejä Australian ja Ison-Britannian Balls of Steel -ohjelmista.

Total Comedy

TV5 klo 20.30

Stand-up-komedia on kuin pizza: parhaimmillaan upea kokemus ja huonoimmillaan sen olemassaolon tarkoitus jää epäselväksi. Uusintana nähtävä sarja Total Comedy koostuu kotimaisten lavakomedioiden esiintymisistä. Mukana ovat Sami Hedberg, Ilari Johansson, Niko Kivelä, Teemu Vesterinen ja Andre Wickström.

Tv-ohjelma on kuvattu koomikoiden normaaleilta keikoilta. Tästä syntyy yksi suuri ongelma. Nauru tarttuu vain, kun nauravat ihmiset ovat samassa tilassa. Telkkarin ääressä selvinpäin samat jutut huvittavat selvästi vähemmän kuin livenä.

Parhaiten ensimmäisessä jaksossa onnistuu Sami Hedberg, jonka abiristeily-revittely on kotimaisen stand-up-komedian moderni pikku-klassikko. Löytyy YouTubestakin.

Aavejahti

Sub klo 00.25

Sen verran häpyä Subilla on sentään ollut, että kanava on kätkenyt uuden huuhaa-sarjansa Aavejahti (Ghost Adventures) yömyöhään. Tutkija Zak Bagans ja hänen kahden hengen tiiminsä jahtaavat kummituksia ympäri maailmaa.

Jostakin syystä kummitukset eivät koskaan viihdy lelukaupoissa, golf-kentillä tai ravintoloiden keittiöissä, vaan pelottavissa paikoissa kuten hautausmailla, teurastamoissa ja vankiloissa. Ensimmäisen jakson kohde onkin juuri vankila, joka on suljettu vuonna 1995.

Radioateljee esittää: Yhteinen yksinäisyys

Yle Radio 1 klo 22.05

Olet varakas tai köyhä, nainen tai mies, iäkäs tai nuori, hyvin koulutettu tai et, niin melko varmasti olet joskus kohdannut yksinäisyyden. Yksinäisyys on syy ja seuraus yhtä aikaa, sairauteen asti. Ohjelmassa Yhteinen yksinäisyys neljä monologia risteilee tämän päivän sosiaalisessa maisemassa. Todellisuuspohjaisen aineiston taustalla on lukuisia kertomuksia ja kohtaloita, jotka ohjelmassa muuntuvat neljäksi hahmoksi.

Marko Ahonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.