Päivän valinnat 25.10.

Haven

TV2 klo 22.05

Amerikkalaista rikossarjoista olemme oppineet kaksi asiaa. 1) Suurkaupungeissa joudutaan rikoksen uhriksi suhteellisen realistisesti ja brutaalisti. 2) Pikkukaupungeissa rikos on kummallinen, lähes paranormaali tapahtuma, jota on vaikea järjellä selittää.

Uusi amerikkalainen rikosdraamasarja Haven perustuu Stephen Kingin romaaniin ja sijoittuu siten luonnollisesti pikkukaupunkiin. Lisäksi sarjassa on yliluonnollisia elementtejä.

FBI-agentti Audrey Parker (Emily Rose) on nainen vailla perhettä ja menneisyyttä. Työtehtävät vievät hänet pieneen mainelaiseen Havenin pikkukaupunkiin selvittämään vankikarkurin tekemiä rikoksia. Rutiinijuttu ei tietenkään loppujen lopuksi olekaan rutiinijuttu. Pian alkaa tapahtua kummia. Samalla Parkerin oman menneisyyden salaisuudet alkavat avautua.

Stephen King, pikkukaupunki, rikosmysteeri, yliluonnollisia tapahtumia, hieman scifiäkin. Näistä faktoista on helppo päätellä, millainen sarja Haven on. Nämä odotukset myös täyttyvät. Havenissa Salaiset kansiot kohtaa Twin Peaksin.

Kuntavaalit 2012: Loppukiri

TV1 klo 21.05

Mitkä ovat asetelmat nyt, kun vaaleihin on aikaa vain kolme päivää? Suurten puolueiden puheenjohtajat ottavat kampanjassaan loppukirin. Suoraan lähetykseen osallistuvat Jutta Urpilainen (sd.), Juha Sipilä (kesk.), Jyrki Katainen (kok.), Carl Haglund (r.), Päivi Räsänen (kd.), Ville Niinistö (vihr.), Paavo Arhinmäki (vas.) sekä Timo Soini (ps.). Keskustelua vetävät Katri Makkonen ja Jan Andersson.

Dok: Linnunradan käsikirja ufologeille

Yle Fem klo 22.00

Dokumentissa Linnunradan käsikirja ufologeille tavataan kolme suomalaista ufoharrastajaa. Hassua että jotkut jaksavat yhä ufoja ihmetellä. Ufojen olemassaolo on fakta, jota ei voi mitenkään kieltää. Ufo tarkoittaa lentävää tunnistamatonta esinettä, ja itsekin näen sellaisia vähintään viikoittain.

Sen sijaan se, että joku yhdistää lentävät tunnistamattomat esineet automaattisesti avaruusolentoihin, on hyvin omituista ja kaukaa haettua logiikkaa.

Eläkeläinen Björn Borg toimii puheenjohtajana Suomen Ufotutkijat ry:ssä, Olof Kangas on taiteilija ja Mikael Westersund putkimies. Heillä on vankka käsitys siitä, että alieenit käyvät planeetallamme jatkuvasti. Mitään konkreettisia todisteita heillä(kään) ei ole asiasta näyttää. On vain teorioita, hurjia juttuja ja epätieteellistä amatöörien puuhastelua.

Eikä ohjelma avaruusolennoista ja ufoista edes kerro, vaan kolmesta niihin uskovasta miehestä.

Meitä riittää joka junaan; myös siihen vaunuun, jonka matkustajat käyttävät foliopaperihattuja.

Kimmo

TV2 klo 21.00

Hauskaksi ja sympaattiseksi osoittautunut 16-osainen komediasarja Kimmo saapuu tänään puoliväliinsä. Työtäviereksuvan, hieman reppanan Kimmon (Jussi Vatanen) ja keskiluokkaisen äidin Ullan (Pamela Tola) suhde on edennyt niin pitkälle, että nyt ollaan jo lähestymässä ykköspesää.

Ehdotus rakasteluun tulee Ullalta. Kyse ei ole niinkään suuresta intohimosta kuin miehen koeajosta. Jos seksi ei suju, suhteella ei ole muutenkaan tulevaisuutta, eikä Ullan silloin kannata jättää aviomiestään. Ullan kodin makuuhuoneessa on sentään kunnollinen valo- ja äänijärjestelmä. Vähemmänkin varaan on avioliittoja rakennettu.