Päivän valinnat 6.2.

Eureka

Sub klo 23.55

Tekin varmaan tiedätte ne tv-sarjat, joiden seuraaminen ei ole mitenkään välttämätöntä mutta on kuitenkin miellyttävää. Neljännen kauden jaksoin jatkuva komediallinen scifi-sarja Eureka on juuri sellainen. Lähetysajan ansiosta sarja onkin ollut helppo jättää väliin.

Eureka on syrjäseudulla metsän keskellä sijaitseva pikkukaupunki, joka on täynnä semihulluja tiedemiehiä ja nörttejä. Eurekassa nimittäin kehitetään salaa tulevaisuuden keksintöjä Yhdysvaltain hallituksen tarpeisiin. Päähenkilö, poliisi Jack Carter (Colin Ferguson) on tavis, joka on jo tottunut siihen, että Eurekassa voi tapahtua ihan mitä tahansa.

Tänään valmistaudutaan Eurekan perustamisen 60-vuotisjuhlapäivään. Viisi asukasta palaa vuoteen 1947, jolloin Eureka oli vain sotilasleiri ja -tukikohta.

Unelmien talo

Liv klo 19.30

Kotimaisesta reality-sarjasta Unelmien talo alkaa toinen kausi, mikä tarkoittaa kahta uutta kodinrakennusprojektia. Urakkaa seurataan talopakettimallin valinnasta tupaantuliaisiin.

Ai, että miksi kummatkin projektit ovat talopaketteja? Tietenkin sponsorirahan vuoksi. Talopakettifirman logo lävähtää ruutuun heti ensimmäisenä.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan unelmakotejaan rakentaviin perheisiin. Toinen taloista valmistuu Pornaisiin ja toinen ”anoppilan naapuriin”. Sarjaa juontaa Noora Hautakangas, ja sisustussuunnittelijoina toimivat Heidi Puolitaival ja Heidi Sohlberg.

Katsojat saavat valita rakennusprojekteista oman suosikkinsa. Mikähän idea siinäkin on?

Irti helmoista

TV5 klo 13.20

En voi olla kovin vihainen tomppeleille ja uusavuttomille. He sentään vastaavat noin kolmanneksesta kaikesta tv-viihteestä. Tosi-tv-tyylilajista tuon porukan osuus on 70 prosenttia.

Uusittava amerikkalainen reality-sarja Irti helmoista (You’re Cut Off) seuraa yhdeksän pilalle hemmotellun nuoren naisen paluuta maan pinnalle. Viulut maksaneiden vanhempien mitta on tullut täyteen, ja telkkariinkin pitäisi päästä. Pikkuprinsessojen on tullut aika ottaa vastuu omasta elämästään. Elämää on myös ilman 16 luottokorttia ja taloudenhoitajaa.

Mistä näitä stereotyyppejä oikein löytyy? Silikonitopatut botox-bimbot ovat kuin suoraan huonosta tilannekomediasta.

Totuuden anatomia

Nelonen klo 01.15

Mikäli teillä ei ole muuta tekemistä ensi yönä, voitte vaikkapa katsoa draamasarjan Totuuden anatomia (Body of Proof) ensimmäisen jakson. Sarja nähdään uusintana.

Neurokirurgi Megan Hunt (Dana Delany) joutuu ryhtymään vastoin omaa tahtoaan kuolinsyytutkijaksi. Työhulluuden vuoksi Megan on aiemmin menettänyt sekä aviomiehen että tyttärensä huoltajuuden. Totuuden anatomian pääaiheita ovat jaksoittain vaihtuvat vainajat ja se, miten Megan yrittää parantaa välejään 12-vuotiaaseen tyttäreensä. Yleistämissyytösten uhallakin totean, että pääkohderyhmä on naiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.