Päivän valinnat 6.3.

Lomahaaveita

AVA klo 19.30

Mikäli joku meistä seuraa vain ruoka- ja matkailuohjelmia, katsottava ei silti taatusti kesken lopu. Tämän päivän uusi matkailuohjelma on brittiläinen Lomahaaveita (Vacation), joka luottaa tyylilajin perinteisiin pienen hienosäädön kera.

Aloitusjakson kohteena on Ibiza, missä vieraillaan kahdella täysin erilaisella tyylillä: rennosti ja edullisesti leirintäalueella ja ylellisesti luksushotellissa. Sama kahden täysin erilaisen näkökulman systeemi pätee myös tuleviin kohteisiin, joita ovat esimerkiksi Toscana, Katalonia, Malediivit ja Marokko.

Juontajat Phil Spencer ja Kirstie Allsopp ovat tuttuja monista muistakin tv-ohjelmista. Heidät on valittu periaatteella ”vastakohdat täydentävät toisiaan”.

TV-arkisto: Kahdeksan
surmanluotia

Yle Teema klo 21.50

Teema-kanava on kunnioittanut legendaarista elokuvantekijää Mikko Niskasta sekä dokumenttisarjan uusinnalla että esittämällä miehen kaikki pitkät elokuvat. Kahdeksan surmanluotia (1971) on monien mielestä Niskasen pääteos. Se nähdään nyt neliosaisena tv-sarjana.

Traagisiin tositapahtumiin perustuva Kahdeksan surmanluotia kertoo köyhän pihtiputaalaisen pienviljelijäperheen elämästä. Masentunut ja syrjäytynyt Pasi (Niskanen) täyttää tyhjän elämänsä viinalla. Työ on rankkaa ja elanto niukka. Jokaisella meistä on katkeamispisteensä, myös Pasilla.

Kahdeksan surmanluotia on rankka kertomus elämästä 1960-luvun Suomessa. Niskanen näyttää suomalaisen luonteenlaadun paljaimmillaan ja raadollisimmillaan.

Supernatural

Sub klo 23.30

Yliluonnollisesta fantasiakauhujännäristä Supernatural innostuu vanhakin väkisin, ainakin hieman. Sarja on tehty kieli poskessa motolla ”ei mitään rajaa huuhaa-mytologian suhteen”. Tämä oli kehu.

Veljekset Sam (Jared Padalecki) ja Dean (Jensen Ackles) taistelevat paholaista itseään vastaan. Nyt nähtävissä viidennen kauden jaksoissa Lucifer saapuu maan päälle. Veljekset tarvitsevat arkkienkeli Mikaelin miekan kukistaakseen saatanan. Eihän tällaisesta menosta voi olla huvittumatta.

Vaan mihin tv-sarja voi enää edetä äärimmäisen pahuuden kohtaamisen jälkeen?

Ruotsin kuningas-
perheen vuosi 2011

TV1 klo 19.00

Viime vuonna Ruotsin kuningasperheessä kuohui. Tässä ohjelmassa skandaalijuttuja kommentoivat myös kuningasperheen jäsenet. Samalla seurataan Victorian raskauden edistymistä ja Danielin kanssa tehtyjä vierailuja muun muassa Ockelbohon ja Suomeen.

On hämmästyttää, että Ruotsin kaltaisessa modernissa ja tasa-arvoisessa maassa hyysätään yhä syntyperänsä vuoksi etuoikeutettuja muinaisjäänteitä. Juuri nyt länsinaapurin monarkialla menee julkisuudessa hyvin tuoreen kruununprinsessan syntymän vuoksi. Hämmästyn kuitenkin suuresti, mikäli Estelle Silvia Ewa Marystä todella tulee kuningatar. Eiköhän Ruotsin ole jo luopunut monarkiasta ennen sitä.

Dok: Kemikaalikekkerit

Yle Fem klo 20.00

Kemikaalien käyttö on lisääntynyt huomattavasti toisen maailmansodan jälkeen. Kenelläkään ei ole varmaa tietoa käytön riskeistä. Käytössämme on yli 100 000 kemikaalia, ja niiden tutkimiseen menee sekä aikaa että rahaa. Dokumentti Kemikaalikekkerit kartoittaa yhtä aikamme suurimmista ympäristöuhista, kemikaalien käyttöä.

Marko Ahonen

Uusimmat

Tänään

Uusi KSML.fi-visa testaa maakunnallisen tietämyksesi – kokeile miten hyvin tunnet knoppitietoa Keski-Suomesta

Kolumni: Sohvaperunat on tv-ohjelmien aatelia – legendaarinen lausekin olisi jäänyt syntymättä ilman ohjelmaa

"Virkamieshän minusta lopulta tuli" – liikunnan elämäntyöläisestä Erkki Huovisesta, 70, on tullut eläkkeellä autonkuljettaja, lastenhoitaja ja osa-aikainen talonmies

Kolumni: Ei ole olemassa huonoa ideaa tv-sarjalle

Surffari Annikan maailma muuttui, kun selkään ilmestyi haava – edessä oli uuden elämän opettelu ilman sormia ja varpaita

Jyväskyläläinen Markku Latvala kohtasi golfkerholla formulatähden – "Rennon ja vaatimattoman oloinen mies"

Mikke Valkonen, 23, painoi niin paljon, että kuntosalin vaaka näytti erroria – nyt ihmisen verran kiloja karistanut mies valmistuu ammattikoulusta ja aikoo personal traineriksi

Entiseltä JYP-valmentajalta kirja jääkiekon ja elämän kulmakivistä

230-vuotias tykki juhlisti 50-vuotiasta yhdistystä – Valmetin eläkeläiset ovat aktiivisia ja jopa kokoustilat meinaavat jäädä toisinaan ahtaiksi

Eivät keskisuomalaiset tosi-tv-ohjelmista lopu – nyt lähtee kaksi kaunotarta Ranskaan vankilasaarelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.