Päivän valinnat 7.2.

Kerran viikossa

TV2 klo 21.00

Idea on rohkea, joskaan ei uusi. 12-osainen kotimainen tilannekomedia Kerran viikossa esitetään elävän yleisön edessä ja nähdään telkkarissa suorana lähetyksenä. Odotan lopputulosta mielenkiinnolla.

Pedanttinen viisikymppinen tilintarkastaja Veli-Matti (Taneli Mäkelä) löytää vaimonsa Marjutin (Mari Perankoski) vieraan mielen sylistä. Pian tämän jälkeen Veli-Matti löytää elämänsä naisen. Toimittaja Salla (Saija Lentonen) on Veli-Mattia 15 vuotta nuorempi ja luonteeltaan aivan muuta kuin tylsäntasainen Veli-Matti.

Veli-Matin aikuinen poika (Tume Uusitalo) ei aio muuttaa pois kotoaan ainakaan lähitulevaisuudessa. Sallan paras ystävä Meri (Sanna Stellan) on hurahtanut huuhaahan, varsinkin astrologiaan.

Ulkolinja: Obaman ensimmäinen kausi

TV1 klo 22.00

Vaikka Yhdysvaltain presidenttiä kutsutaan maailman vaikutusvaltaisimmaksi ihmiseksi, hänenkin on vaikeaa saada aikaan konkreettisia muutoksia ja parannuksia ihmisten elämään. Illan Ulkolinja-ohjelma on Barack Obaman ensimmäisen kauden tilinpäätös. Mitä tapahtui Yhdysvaltojen terveydenhuoltouudistukselle, talousongelmille ja ulkopolitiikalle?

Hehku

TV2 klo 19.30

Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, että olen feministi, hämmästelen usein sitä, miksi naiset tekevät elämästään niin vaikean. Uusi naisten elämäntapasarja Hehku on tästä hyvä esimerkki. Nainen on itselleen projekti, johon ei koskaan olla tyytyväisiä ja joka koskaan ei ole valmis.

Näyttelijä ja taiteellinen johtaja Kiti, lääkäri Emilia ja tietokirjailija ja seksuaalineuvoja Elina toimivat oppaina hyvinvoinnin maailmaan. Tavoitteena on parantaa elämänlaatua erilaisilla harrastuksilla, tuotteilla, palveluilla ja trendeillä. Värikkäässä sarjassa on positiivinen ja kannustava ote.

Aiheet voivat olla yhtä hyvin niin kevyitä kuin vakaviakin. Esimerkiksi aloitusjaksossa sekä kokeillaan tankotanssia että puhutaan naisten liiallisesta alkoholin käytöstä.

Todellisia tarinoita

Yle Radio 1 klo 22.05

Tuntuu hassulta ajatella, että tässä maassa on lukuisia täysi-ikäisiä ihmisiä, jotka eivät ole eläneet hetkeäkään samaan aikaan kuin Neuvostoliitto. Meissä vanhemmissa Neuvostoliitto on yhä syvällä.

Radiodokumentti seuraa Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön matkaa suomalaisiin palvelutaloihin ja ikäihmisten Neuvostoliitto-muistoihin. Näistä muistoista muodostuu näytelmä, joka kertoo yhtä paljon Suomen kuin Neuvostoliiton historiasta. Dokumentti on myös sukellus sukupolvien väliseen kohtaamiseen. Mikä onkaan laitosteatterin ja hoitolaitoksen välinen suhde?

Kino Suomi: Perkele – kuvia Suomesta

Yle Teema klo 21.55

Vuonna 1970 täytin kolme vuotta, joten mielikuvia tuosta ajasta ei ole. Tiistaina 80 vuotta täyttäneen Jörn Donnerin Perkele – kuvia Suomesta (1971) on terävä ajankuva 1970-luvun Suomesta. Aika harmaalta ja tylsältä tuon ajan Suomi vaikuttaa.

Donnerin lisäksi projektissa olivat mukana Jaakko Talaskivi ja Erkki Seiro. He matkustivat ympäri Suomea ja jututtivat niin taviksia kuin julkkiksiakin. Puheenaiheina ovat oma arki, politiikka ja ajan ilmiöt.

Röyhkeän ja asenteellisen dokumentin musiikista on tullut vähintään yhtä tunnettu kuin itse dokumentista. Yhteiskunnallisesti kantaa ottavat laulut on säveltänyt M.A. Numminen ja sanoittanut Jarkko Laine.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.