Päivän valinnat 7.3.

Prisoner

MTV3 klo 23.35

Uuden Prisonerin (2009) uusinnasta tulikin mieleeni, että pitääpä kaivaa alkuperäisen Prisonerin (1967) dvd-boksi esiin ja katsoa sarja uudelleen. Se on nimittäin yksi tv-sarjahistorian tähtihetkistä. Uusi Prisoner ei sitä puolestaan ole, ei tosiaankaan.

Nimettömäksi jäävä mies (Jim Caviezel) näkee, miten vanhus ammutaan aavikolla. Viimeisinä sanoinaan ammuttu kehottaa etsimään numero 554:n. Nimetön mies päätyy Kylä-nimiseen erikoiseen paikkaan. Tästä eteenpäin hän olisi numero 6.

Suuri kysymys kuuluu, mistä hitosta on oikein kysymys? Se kiinnostaa yhä alkuperäisen sarjan kohdalla, vaan ei tämän uuden version. Tylsä on tylsää riippumatta siitä, mihin se perustuu.

Turhaa triviatietoa: Alkuperäinen Prisoner sijoittui Walesiin, tämä uusi on kuvattu Namibiassa.

 

Aamuhartaus

Yle Radio 1 klo 7.50

Tästä maasta löytyy suuri joukko ihmisiä, joille radion aamuhartaus on tärkeä perinne ja hetki hiljentyä. Radion aamuhartaus täyttää 80 vuotta, ja sitä juhlistetaan juuri tänään.

Ensimmäinen Aamuhartaus oli suora lähetys Helsingin Vanhasta kirkosta. Samasta paikasta tulee myös 80-vuotisjuhla-aamuhartaus.

Juhlahartaudessa puhuu emeritusarkkipiispa John Vikström.

 

Jälkikoirat

Yle Radio 1 klo 20.55

Tänä iltana kuullaan klo 19.03 alkaen jälleen kerran Radion sinfoniaorkesterin konsertti. Se on tuttu juttu klassisen musiikin ystäville. Sen sijaan konserttia seuraava keskusteluohjelma Jälkikoirat uudistui jonkin aikaa sitten. Puheenjohtajina toimivat nykyään säveltäjät Lotta Wennäkoski ja Olli Virtaperko. He ja kolme kuuntelijaa avaavat näkökulmia illan konsertin antiin.

 

Historiaa:Greenpeacen tarina

TV1 klo 19.00

Kourallinen aktivisteja perusti ympäristöjärjestö Greenpeacen vuonna 1971 vastustamaan Yhdysvaltojen ydinkokeita Alaskassa. Järjestö on nykyään vahva vaikuttaja kansainvälisessä politiikassa. Alun perin se kuitenkin työllisti vain pienen ryhmän ihmisiä, joilla oli vahva halu muuttaa maailmaa vihreämmäksi ja rauhanomaisemmaksi.

Greenpeacen keskeisin strategia on ollut suoraan toimintaan tarttuminen ja shokeeraavat kuvat, jotka ovat tehokkaasti levinneet maailmalle. Historiadokumentissa tutkitaan, miten järjestö toimii ja millaisia haasteita sen on kohdattava lähitulevaisuudessa. Miten järjestön toiminta on vaikuttanut ekologisen ajattelun heräämiseen koko maailmassa?

 

Silminnäkijä: Ei tällaista työtä

TV2 klo 22.10

Väitetään, että monet nykyajan nuoret eivät ole kiinnostuneita työstä. Saman porukan kerrotaan myös olevan kovin nirsoja sopivan työn suhteen, eivätkä he totu työpaikan yhteisiin sääntöihin. Esimerkiksi työaikoja pidetään lähinnä suosituksina.

Onko vika työssä vai nuoressa? Sitä pohditaan illan Silminnäkijä-ohjelmassa.

Ohjelmassa selviää, että kyse ei ole niinkään nuorten aikuisten laiskuudesta kuin yleisestä ajattelutavan muutoksesta. Työ ei enää määritä ihmistä samalla tavalla kuin ennen. Työtä ei enää pidetä elämän tärkeimpänä asiana.

Esimerkiksi 30-vuotias Viljami Wager ei ole ollut palkkatyössä kahdeksaan vuoteen, eikä hänen omatuntonsa siksi kolkuta. Mies ei halua myydä pois parasta aikaa päivästään.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Vaimo torppasi Ismo Leikolan "karanteeniviiksien" kasvattamisen – jyväskyläläislähtöisen koomikon puolivillainen kompromissi naurattaa somessa

Laukaalaisvauva syntyi keskelle poikkeusoloja: perhe ideoi etänimiäiset, joissa nimi julkistetaan kekseliäällä tavalla

Tuleeko Talent Suomen voitto Keski-Suomeen? Yksi finalisteista on jämsäläinen tanssija Leevi Lehtonen

Rane Rautiainen & Paha Kaksonen räimii uutuuslevyllään akustisesti

Sata vuotta täyttävä Helga Puukari oli juuri aloittanut työt Jyväskylän pääpostissa, kun piti rynnätä pommisuojaan

Iskelmäkollegat muistivat edesmennyttä laulajaa – "Yksi on joukostamme poissa"

Hankasalmen metalliylpeys Kamara täyttää pyöreitä vuosia, juhlalevyllä mukana alkuaikojen esikuva Timo Rautiainen

AlfaTV tuo ruutuun kaksi koronaan liittyvää ohjelmaa – Studiossa kaksi tuttua tv-kasvoa

Näin suomalaisia juksattiin aprillipäivänä: räppäri Petri Nygårdille presidentiltä musiikkineuvoksen arvonimi, Wilma suljettu, tiukkaa viinaa panimon verkkokaupasta...

Saarijärveläinen puheterapeutti on käsitellyt 37 vuotta elämän kokoisia asioita pienten potilaiden kanssa – "Aina ei ole perheen valittavissa, miten itse kukin voi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.