Päivän valinnat 9.2.

Teemalauantai: Laulujen lunnaat

Yle Teema klo 21.00

Alan asiantuntija kertoi radiossa, miten Suomessa voi menestyä millaisella musiikilla tahansa, kunhan siinä vain on reilu ripaus iskelmää. Jos rankin rymistely jätetään huomiotta, tämä taitaa olla totta.

Iskelmä näkyy näinä aikoina monin eri tavoin Ylen kanavilla, niin radiossa kuin telkkarissakin. Laulujen lunnaat -Teemalauantaissa nähdään kaksi muusikkomuotokuvaa. Kummassakin ollaan vakavamielisiä ja vieraillaan myös ihmismielen tummissa vesissä.

Vuonna 2008 valmistunut dokumentti Yhden tähden hotelli kertoo muusikko Jorma Kääriäisestä ja hänen silloisesta Agents-yhtyeestään. Kolmen lapsen isä kiertää hotellista ja esiintymislavasta toiseen. Elokuva sai Jussi-palkinnon vuoden parhaana dokumenttina.

Markku Pölösen ohjaama, vuonna 2000 valmistunut draama Badding (pääosassa Janne Reinikainen) kertoo herkästä ja ujosta taiteilijasta, joka ei tosiaankaan ollut lavalla kuin kotonaan. Muusikko on taka-alalla, ja päähenkilö on yksityishenkilö nimeltään Rauli Badding Somerjoki. Väsynyt mies halutaan lavalle vielä kerran.

Kesäleiri

TV2 klo 9.05

Ranskalaisessa, suomeksi dubatussa animaatiosarjassa Kesäleiri eletään ikuista kesää. Kateeksi käy. Vähän yli 10-minuuttisia jaksoja on luvassa 52.

Kesäleirin johtaja Ilmari ei lapsille juurikaan vapauksia anna. Serkukset Liisa ja Matti tapaavat toisensa kesäleirillä ensimmäistä kertaa. Kyse ei kuitenkaan ole ihan tavallisesta kesäleiristä. Salainen Fabulan metsä on tarkoitettu vain lapsille. Kalat osaavat laulaa, ja puilla on erinomainen muisti.

Taitoluistelun Art on Ice

TV2 klo 19.30

Taitoluistelua seuratessa en ole pystynyt välttymään eräältä kerettiläiseltä ajatukselta: kilpaurheiluna tämä hieno laji menee enemmän tai vähemmän hukkaan. Itseäni kiinnostaisi enemmän upea jääshow, jota säännöt eivät rajoita, kuin se, kuka kerää eniten pisteitä. Juuri tämän tarpeen täyttää Taitoluistelun Art on Ice -esitys.

Tänään Helsingissä järjestettävä esitys esitetään Yle TV2 -kanavalla ja netissä Yle Areenassa tuoreeltaan. Hartwall Areenalla nähdään taitoluistelumaailman huippuja, muun muassa Kiira Korpi, joka palaa yleisön eteen loukkaantumisen jälkeen. Suomalaista väriä tuo myös muodostelmaluistelun kolminkertainen MM-joukkue Rockettes.

Lisäksi show’ssa nähdään ulkomaalaisia tähtiä kuten kaksinkertainen maailmanmestari Stéphane Lambiel ja olympiavoittaja Shizuka Arakawa. Tähtenä loistaa Ison-Britannian suosituimpiin naisartisteihin kuuluva Leona Lewis. Lähetyksen selostavat Tapio Suominen ja Laura Lepistö.

Uuden musiikin kilpailu: Finaali

TV2 klo 21.00

Tänään selviää Uuden musiikin kilpailun voittaja, joka on myös Suomen edustaja Malmön kansainvälisessä Euroviisu-kisassa. Suorassa lähetyksessä Barona Areenalla kilpailee kahdeksan artistia: Arion, Elina Orkoneva, Lucy Was Driving, Krista Siegfrids, Last Panda, Mikael Saari, Great Wide North ja Diandra.

Ainakin finalisteista päätellen Uuden musiikin kilpailu vastaa nimeään. Iskelmäveteraaneja tai hittilistoilta tuttuja nimiä ei mukana ole.

Finaalin tähtivieraina ovat Teflon Brothers featuring Meiju Suvas & Stig sekä show, jota tähdittävät laulajat Suvi Teräsniska, Johanna Iivanainen, Hanna Pakarinen, Emma Salokoski, Pernilla ja Kaisa Vala. Juontajina toimivat Anne Lainto ja Ile Uusivuori.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.