Päivän valinnat 9.3.

Harry Enfield Show

TV5 klo 16.30

Brittiläisessä sketsikomediassa törmää usein surrealismiin. Kaikki on sallittua ja mahdollista, kunhan se vain on hauskaa. Tämä on enemmän tai vähemmän Monty Pythonin peruja, yleensä enemmän.

Samalla linjalla jatkuu myös Harry Enfield Show (Harry Enfield’s Television Programme), joka tosin on nähty aiemminkin. Sarjaa tehtiin 1990-luvun alussa. Koomikot Harry Enfield ja Paul Whitehouse ovat brittihuumorin arvostettuja veteraaneja. Aloitusjakson huippukohta on 1950-luvun tv-ohjelma, jossa ennustetaan, millaista on elämä 1990-luvulla.

Ihmiskauppiaat

TV1 klo 22.55

On kahdenlaisia tv-sarjojen katsojia. Toinen porukka hakee viihdettä ja todellisuuspakoa. Toinen hakee suuria tunteita, mitä vain tunteita, sellaisiakin, joita ei halua tosielämässä kokea. Uusintana nähtävä neliosainen minisarja Ihmiskauppiaat (Human Trafficking) on suunnattu jälkimmäiselle ryhmälle.

Ihmiskauppiaat käsittelee kansainvälistä naiskauppaa ja seksibisnestä. Kanadalaissarja kertoo neljän naisen tarinan: prahalaisen yksinhuoltajan, 16-vuotiaan kiovalaisen teinin, 12-vuotiaan amerikkalaisturistin ja 17-vuotiaan romanialaisen orvon. Heitä kaikkia yhdistää se, että heidät myydään Yhdysvaltoihin seksiorjiksi. Kate Morozov (Michael Sorvino) johtaa kansainvälistä järjestöä, joka yrittää kitkeä rikollisuutta ja murtaa naiskaupan selkärangan.

Annan ja Kristinan tyylivinkit

AVA klo 19.30

Mikä siinä tyylissä on niin vaikeaa, että sen ympärille on muodostunut kokonainen teollisuudenala? Sarjauutuudessa Annan ja Kristinan tyylivinkit (Anna and Kristina’s Beauty Call) ainoa kiinnostava pointti on se, että sarja tulee Kanadasta. Kanadalaisten tyylivinkit tuntuvat olevan enemmän kiinni todellisuudessa kuin amerikkalaisten muovisten ihmis-Barbien. Anna ja Kristina shoppaavat joka jaksossa yhdelle vaativalle katsojalle asun, jonka joku muodin ammattilainen arvostelee.

Kauneusklinikka Rand Rusher

Nelonen klo 13.30

Livillä aiemmin nähty amerikkalainen reality-sarja Kauneusklinikka Rand Rusher alkaa nyt Nelosella. Se ei ole edes pieni tv-tapaus.

Plastiikkakirurgi Rand Rusher leikkaa, toppaa ja tuunaa Hollywoodin kauniita, rikkaita ja rohkeita. Asiakkaina on toki myös taviksia. Hollywoodissa luomu ei ole arvossaan, eikä kaikilla asiakkailla ole juurikaan suhteellisuudentajua. Tuskin olen ainoa, joka ihmettelee sitä, miksi niin monet naiset haluavat näyttää kasvoiltaan ankalta.

Heti aloitusjakso tuo itkun herkän ihmisen silmään. OC:n täydellisistä naisista tuttu reality-tyrkky Jeana Keough haluaa antaa tyttärelleen synttärilahjaksi muhkeammat huulet. Huulissa ei tietenkään ole mitään vikaa alunperinkään.

Historia: Gandhi

Yle Teema klo 19.00

Mahatma Gandhi oli yksi modernin Intian perustajista. Asianajajaksi opiskeleva Gandhi alkoi perehtyä uskontoon ja rauhanfilosofiaan 18-vuotiaana Lontoossa. Gandhin yhteiskunnallinen aktiivisuus heräsi Etelä-Afrikassa, jossa hän näki ja koki maan intialaisiin kohdistuvaa rotusyrjintää.

Gandhi vietti Etelä-Afrikassa 21 vuotta ennen kuin palasi Intiaan.

Uusintana nähtävässä kolmiosaisessa dokumentissa seurataan Gandhin uran käännekohtia nuoruusvuosilta yksinkertaisen elämän omaksumiseen, Amritsarin massamurhaan ja 1930-luvun suolamarssille. Entä kuinka itsenäistyneessä Intiassa on Gandhin aatteellista perintöä vaalittu?

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.