Päivän valinnat maanantai 5.3.

Täydelliset naiset

Nelonen klo 21.00

Loppu lähestyy, nimittäin Täydellisten naisten (Desperate Houseweves) loppu. Vuorossa on viimeisen, kahdeksannen, tuotantokauden viimeiset jaksot. Luvassa on tuttuun tapaan taatusti hämmentäviä ja hämmästyttäviä juonikuvioita.

Piti Täydellisistä naisista tai ei, se kiistämättä on oman aikamme kuvaan vaikuttanut populaarikulttuurisesti merkittävä teos. Juonikuviot ovat silkkaa saippuaa mutta muu toteutus nousee sen yläpuolelle.

Huumorinsa ansiosta Täydelliset naiset ei ole vain glamour-saippuaa. Salaviisaassa sarjassa on mukana runsaasti ironiaa, mutta se on kätketty ovelasti rivien väleihin.

Soramonttuprinsessat

TV2 klo 19.30

Andy Warhol oli pitkään oikeassa väittäessään, että jokainen meistä voi olla vartin ajan kuuluisa. Tositelkkarin ansiosta lähes jokainen meistä voi olla nykyään kuuluisa tuntikausia. 10-osaisessa sarjassa Soramonttuprinsessat seurataan elämää Grönroosin värikkäässä uusioperheessä.

Kuten sarjan nimessä voi päätellä, pääroolissa ovat Grönroosien tyttäret. Teini-ikäiset kaksostytöt Jessica ja Marianne eivät kuitenkaan ole mitään pikkuprinsessoita, vaan heidän otteensa ovat hyvinkin räväkät. Isä Make auttaa heitä menestymään Jokamies-luokan kilpa-ajoissa.

Vaikka kyseessä on dokumentaarinen tosi-tv-sarja, sarjaa voi seurata myös perhedraamana. Välillä rymisee kunnolla, mutta loppujen lopuksi perhe pitää yhtä.

Huippumalli haussa

Nelonen klo 20.00

Reality-hitistä Huippumalli haussa alkaa jo 13. kausi. Se on likipitäen uskomatonta. Uuteen kisaan on keksitty hyvin väkinäinen jippo. Nyt mukaan pääsevät vain alle 170-senttiset naiset. Onko se todellakin mainitsemisen arvoinen ero entiseen? Pahaa pelkään, että mallimaailmassa se sitä todella on.

Alkukarsintaan Los Angelesiin saapuu 32 toiveikasta kaunotarta. Kahden karsinnan päätteeksi 14 heistä pääsee mallitaloon. Juontajana jatkaa Tyra Banks, joka on ilmeisesti tehnyt sopimuksen paholaisen kanssa, koska ei vanhene lainkaan.

Takaisin saarelle

Yle Fem klo 20.00

Norjalainen draamasarja Takaisin saarelle (Livet på Hvaler) palaa ruutuun toisen tuotantokauden uusintajaksoin. Kunnianhimoinen Maria Blix on nuori vastavalmistunut psykologi, joka muuttaa takaisin lapsuudenmaisemiinsa Hvaleriin ja huomaa yllättäen viihtyvänsä hyvin. Sarjassa seurataan hänen ja muiden ihmisten elämää saarella.

Saari saa muun muassa uuden nimismiehen. Millaisia muutoksia hän saa saarella aikaan? Jo ensimmäisessä jaksossa uusi nimismies saa haasteen. On juhannus, mutta juhlintaa varjostaa surullinen hukkumisonnettomuus.

Kodista 29gourmet-ravintolaksi

Liv klo 19.00

Uusi ruoka- ja reality-sarja Kodista gourmet-ravintolaksi (My Kitchen Rules) tulee Australiasta. Ilmeisesti paikalliset ovat ihastuneet ruuanlaittokilpailuihin, sillä tämä ei suinkaan ole tyylilajin ensimmäinen australialainen edustaja tässä maassa.

Tavalliset intohimoiset ruuanlaiton harrastajaparit tekevät omissa kodeissaan kolmen ruokalajin illallisen ja tarjoavat sen tuomareille, jotka ovat ammattikokkeja. Kodin tuunaaminen ravintolaksi on yksi osa kilpailua.

Kodista gourmet-ravintolaksi muistuttaa kovasti Arvostele mun illallinen -formaattia. Nyt yksilöiden sijaan kisaa tosin käyvät parivaljakot, ja erilliset tuomarit on myös uusi juttu.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Paula Vesala tv-ohjelmassa: “Lapsuuden jouluni olivat vaikeita”

Jyväskylässä treenaa yksi Suomen parhaista Counter-Strike-joukkueista – "Treenitila saatiin JAMKilta, eikä parempaa voisi toivoa"

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.