Päivän valinnat

Nigellan

uudet herkut

Liv klo 21.15

Tv-kokki Nigella Lawson on yksi Britannian kansallisaarteista. Hän on yläluokkaisen viehättävällä tavalla tyylikäs, sympaattinen ja näyttävä nainen, joka ei kokkailussaan turhia nipota. Sarjassa Nigellan uudet herkut ei yritetä keksiä pyörää uudelleen. Kyse on hyvin perinteisestä ruuanlaitto-ohjelmasta. Tänään Nigella kokkaa paahdettuja äyriäisiä, pasta-salamipataa ja suklaista maapähkinävoijuustokakkua.

 

Sohvasurffaajat

TV2 klo 19.30

Suomalaiset nuoret naiset Lotta Kaihua ja Pia Asikainen lähtevät reissuun siihen Itä-Eurooppaa, johon turistit harvemmin eksyvät. Yöt vietetään paikallisten ihmisten kodeissa, sohvilla ja varapatjoilla, tutustuen alkuasukkaisiin ja heidän arkeensa. Reissun onnistuminen on siis pitkältä kiinni ihmisten ystävällisyydestä ja vieraanvaraisuudesta.

Jotta vaikeusastetta saataisiin nostettua hieman lisää, Lotta ja Pia eivät puhu itäeurooppalaisia kieliä. Systeemillä ”kaksi matkustavaista ja kamera” syntyy väkisin kotikutoisen tuntuista ohjelmaa. Nyt se ei ole mikään ongelma, vaan merkittävä osa koko sarjan ideaa.

 

Dokumenttiprojekti:

Seitsemän tuntia

kuolemaan

TV1 klo 21.30

Neljä YK:n sotilastarkkailijaa, yksi heistä suomalainen, kuoli Israelin pommittaessa YK:n tarkkailuasemaa Khiamissa 25.5.2006. Kansainväliset vaikuttajat yrittivät puuttua Israelin toimiin pelastaakseen tarkkailijat, turhaan. Dokumentti asettaa heidän kertomuksensa kohtalokkaista tapahtumista vastakkain Israelin tarjoaman version kanssa. Tämä tarina nykyaikaisesta järjettömästä sodasta tarkastelee yksilön syyllisyyden, johtajien vastuun ja kansallisen, historiallisen häpeän kysymyksiä.

 

No Signal

Sub klo 01.25

Uusi brittiläinen sketsisarja No Signal alkaa reilusti huomisen puolella, mikä herättää väkisin kysymyksen, mikä siinä on vialla? Itse huvituin kohtalaisesti, koska olen juuri oikeaa kohderyhmää, eli tv:n orja ja sohvaperuna. No Signal parodioi rankalla otteella tv-ohjelmia.

Tuskin tarvitsee kahdesti selittää, mistä on kysymys sketsissä Pimp up My Wife. Heti ensimmäisessä jaksossa veistellään myös poliisi-reality-sarjoista, uutisista, yö-chateista, pornosta ja ostos-tv:stä.

Hyvää makua ei kunnioiteta. Tosi-tv-sarjaa America’s Next Serial Killer voisin seurata ihan oikeasti. Samoin dokumentti Hitlerin tummaihoisesta tyttärestä on mukavan rienaava idea.

 

Isän

suusta

MTV3 klo 15.05

Minulle kelpaa keskinkertainenkin amerikkalainen tilannekomedia. Isän suusta ($#*! My Dad Says) on juuri sellainen. Kyse on jälleen kerran perheestä.

Henry (Jonathan Sadowski) on jäänyt työttömäksi ja on siksi taloudellisesti tiukoilla. Hän joutuu pyytämään apua isältään Ediltä (William Shatner), vaikka isän ja pojan välit ovat olleet huonot pitkään. Tilannetta ei ainakaan paranna paranna se, että Ed on varsinainen känkkäränkkä, joka ei säästele sanojaan. Ed yrittää ilmiselvästi olla nykyajan Archie Bunker. Henry saa kuitenkin yöpyä ullakolla.

Sarja perustuu suosittuun Twitter-blogiin. Amerikkalaisille riitti yksi kausi tätä sitcomia.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Ed Sheeranin keikoista tulossa Suomen kaikkien aikojen suurin tuplakonsertti – "Täysin poikkeuksellinen artisti"

Kuka päästi koirat irti? – Jyväskylään piilotettiin yöllä 200 koiranpäätä, joista puolet kantaa hampaissaan festarilippua

Fani Jyväskylästä: ”Tämä tulee olemaan kova keikka”

Suomeen saapuva Ed Sheeran on aikamme suurin kitarasankari – katso video, jos et usko

Kaatui, mutta voitti – Lasse Virénin legendaarinen urheilutarina ei unohdu

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.