Päivän valinnat

Emma-gaala 2012

TV2 klo 20.00

Elämme palkintogaalojen aikaa. Jostakin syystä ne kaikki järjestetään parin viikon sisällä, jolloin gaalat syövät huomiota toisiltaan. Tänään on vuorossa Emma-gaala, jossa palkitaan joidenkin mielestä viime vuoden paras musiikki ja menestyneimmät artistit. Suoran lähetyksen Espoo Areenasta juontavat Marja Hintikka ja Arman Alizad.

26. kertaa järjestettävässä Emma-gaalassa esiintyy kovan luokan tähtiä: Chisu, Michael Monroe featuring veljekset von Hertzen, Jukka Poika, Haloo Helsinki!, Emeli Sandé, Regina, GG Caravan (Paleface, Redrama, Tommi Lindgren & Brandon) sekä Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani.

Mikäli odotatte Emma-gaalaa todella innolla, huomatkaa, että lähetys alkaa YleX Areenalla jo tuntia aikaisemmin, klo 19.00. Show aloittaa Jukka Poika & Sound Explosion Bandin puolen tunnin keikka.

 

Järviemme helmet

TV2 klo 19.30

Vesi on paljon muutakin kuin hajutonta ja mautonta nestettä. Vesi yhdistää kaiken elollisen, ja suurin osa meistäkin on vettä.

Sarjan Järviemme helmet aloittaa Saimaa-dokumentti, jossa pohditaan mökkielämän syvintä olemusta, osallistutaan Sulkavan soutuun, retkiluistellaan, käydään kalassa ja kuljetaan Saimaan sylissä, myös pinnan alla.

Mökkielämä tarjoaa mahdollisuuden järviluonnosta nauttimiseen ja hiipuvan luontosuhteemme vahvistamiseen. Rantojen rakentaminen ja mökkeilyn muuttuminen ympärivuotiseksi ovat kuitenkin vakava uhka juuri sille, mitä moni meistä järville halajavista eniten kaipaa: luonnon rauhalle. Mökkeily myös lisää saastuttavaa ja häiritsevää liikennettä, niin maanteillä kuin vesilläkin.

 

Poliisikomentaja Blake

TV1 klo 22.55

Brittiläisestä poliisisarjasta Poliisikomentaja Blake (The Commander) nähdään uusintana kolmeosainen tarina Sieppaus (Abduction). Lynda La Planten käsikirjoituksesta huolimatta lopputulos on kovin keskinkertainen.

Poliisikomentaja Clare Blake (Amanda Burton) saa tutkittavakseen ikävän tapauksen, kun vanhus pahoinpidellään hänen omassa kodissaan. Vielä inhottavammaksi homma menee, kun selviää, että rikos liippaa läheltä Blaken omia työympyröitä.

 

Arkistojen salat: Kennedy Berliinissä

Yle Teema klo 21.00

Kuuluu yleissivistykseen tietää, kuka sanoi ja missä sanat ”Ich bin ein Berliner”. Sarjassa Arkistojen salat kerrotaan USAn presidentin, John F. Kennedyn, vierailusta Länsi-Saksaan ja Berliiniin vuonna 1963, eli kaksi vuotta muurin rakentamisen jälkeen. Vierailun historiallista merkitystä lisäsi se, että kylmä sota oli tuolloin kylmimmillään.

Dokumentissa mennään myös kulissien taakse ja katsotaan, miten JFK:n vierailuun valmistuttiin käytännön tasolla. Turvatoimet ja ajoreitit suunniteltiin luonnollisesti huolellisesti. Koulutkin suljettiin. Kansaa kertyi katujen laidoille seuraamaan Kennedyn autokulkuetta valtavat määrät jo tuntikausia etukäteen. Vierailu oli Berliinin asukkaille ensimmäinen todella suuri yhteisöllinen kokemus sitten sodan päättymisen.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Komisario Montalbano palaa telkkariin vuosien poissaolon jälkeen

Nallehaaste innosti aikuisetkin leikkimään – poikkeusolojen leluleikkiin liittyy kaksi merkittävää tekijää

Runoilija Katariina Vuorinen jäi koronajumiin Chileen yli kahdeksi kuukaudeksi: "En osannut pelätä, olo oli kuin herran kukkarossa – tai rouvan"

Taiteilija Pekka Luukkonen kiittelee ratkaisuaan, jonka jälkeen maanantait ovat olleet mukavia – hänen mukaansa taideteoksen syntyvaiheissa on usein paljon samaa kuin parisuhteessa

Marko Ahosen tärpit: Kasarikankkunen syntyy vain, mikäli katsoja itse muistaa 1980-luvun

Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan

Jyväskyläläisen ohjaajan dokumenttisarja nyt televisiossa – retkiä Jyväskylän Älylään, Päijänteelle ja Saarijärvelle

Marko Ahosen tärpit: Benjamin Button syntyi vanhuksena ja kuoli vanhuuteen vauvana

Näinkin voi käydä: Tankero-englanti nosti jyväskyläläisen selostajan kansainväliseen valokeilaan – "Vedimme homman tahallaan överiksi"

Radio Keskisuomalainen tuo heinäkuun lauantai-iltoihin kuulijoita ihastuttaneen toivekonsertin – "En ole koskaan saanut niin paljon positiivista palautetta"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.