Päivän valinnat

Presidentinvaalit 2012

TV1 klo 21.05

Ensi sunnuntaina käydään presidentinvaalien ensimmäinen äänestyskierros. Siksi tämän illan kaikkien ehdokkaiden tv-vaalikeskustelu on erityisen tärkeä. Kamppailu on ollut suhteellisen puhdasta tähän asti. Jos joku ehdokkaista aikoo pistää peliin likaisten temppujen osastonsa, nyt siihen on viimeiset hetket.

Keskustelua johtajuudesta, visioista ja Suomen suunnasta vetävät A+-ohjelmasta tuttu Heikki Ali-Hokka ja Ylen uutisten politiikan toimituksen päällikkö Riikka Uosukainen.

Strategisesti ajatellen muiden ei kannata käydä suurimman ennakkosuosikin, Sauli Niinistön, kimppuun. Ihme täytyy tapahtua, mikäli Niinistö ei joka tapauksessa kerää sunnuntaina eniten ääniä.

Todellinen kilpailu käydään toisesta sijasta. Sen saavuttaminen voi olla hyvinkin pienestä kiinni. Tietenkään toisesta sijasta ei ole mitään hyötyä, mikäli Niinistö menee läpi jo ensimmäisellä kierroksella.

Nuoret lääkärit

TV2 klo 19.30

Itseni ja suomalaisen terveydenhuollon voitto on, että en koskaan ryhtynyt lääkäriksi. Saisin vatsahaavan ensimmäisellä työviikolla. Kuusiosaisessa sarjassa Nuoret lääkärit seurataan vastavalmistuneiden lääkäreiden työtä ja elämää Newcastlen sairaaloissa.

Itse asiassa vatsahaava on tulla jo sarjan seuraamisesta, sen verran kiireiseltä ja vaativalta lääkäreiden työtehtävät vaikuttavat. Newcastle tunnetaan sangen railakkaasta yöelämästä, joten ensiapupolilla lääkäreitä työllistävät erityisesti loukkaantuneet humalaiset juhlijat.

Vaikka kyse tosi-tv:stä onkin, Nuoret lääkärit on valinnut asialinjan. Sitä BBC:ltä on totuttu odottamaankin. Sarja ei sovi katsojille, jotka voivat pahoin verta ja haavoja nähdessään.

Sikke – ruokaa rakkaudella

LIV klo 21.00

Ikinuori Sikke Sumari on tämän maan lähes virallisia hyvän ruuan lähettiläitä. Telkkarin ulkopuolella Sikke on kirjoittanut keittokirjoja, vetänyt ruuanlaittokursseja ja tehnyt muutakin ruokabisnestä. Sikke – ruokaa rakkaudella jatkuu uusilla toisen kauden jaksoilla.

Nyt Sikke kokka Toscanan kukkuloilla. Maisemia katsoessa on keskellä Suomen talvea tulla itku silmään. Tänään Sikke tekee italialaisia herkkuja, pastaa ja lihapullia tomaattikastikkeessa. Sarjan valtti on maisemien lisäksi se, että vinkkejä ja ohjeita on tarjolla niin aloittelijalle kuin kokeneillekin kotikokeille. Keskimäärin ruuan tekeminen ei ole mitään salatiedettä, vaan perusjutuilla pääsee yllättävän pitkälle.

Seinfeld

Voice klo 21.00

Voicen uusi komediaputki aloitti vuodenvaihteessa. Saman firman toisen tv-kanavan, TV5:n, aiemmin nähtävä komediaputki on ollut itselläni usein päällä. Nelivaljakon Seinfeld, Nanny, Perhe paketissa (Grounded for Life) ja Hale ja Pace – hauskat pojat vahvin lenkki on Seinfeld (1990–1998).

Tosin Seinfeldin perusteellinen kolahtaminen vaatii jonkin verran New Yorkin juutalaista huumorintajua.

Kyse ei ole irtovitsien heittelystä, vaan pikemminkin Seinfeld on mielentila. Tekijöiden motto oli aina ”ei pusuja, ei haleja, ei lässytystä”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.