Päivitetyllä reseptillä

Rytmipelit olivat liiketunnistuksen ohella leimallinen uutuus edellisen konsolisukupolven tarjonnassa. Alun perin kitaraohjaimien käynnistämä buumi laajeni nopeasti koko bändin ohjastamiseen. Kerrostalokaksiot ympäri maata täyttyivät tilaa rohmuavista rumpuohjaimista, jotka villityksen jälkeen raahattiin palasina roskalavoille.

Uuden sukupolven konsoleilla rytmipelejä on nähty huomattavasti vähemmän. Activision yrittää onneaan paluulla rytmipelien juurille: Guitar Hero Livessä pelaaja heitetään kepittämään kitarahittejä perinteisellä kaavalla.

Konseptissa on paljon tuttua, mutta moni asia on uusittu. Merkittävin parannus löytyy kitaraohjaimesta: perinteiset värilliset napit on korvattu uudella asettelulla. Pienen opettelun jälkeen uusi ohjain on huomattavasti aikaisempaa luontevampi.

Guitar Hero Live on erittäin viihdyttävä rytmipeli. Pelimekaniikkaa on uudistettu sopivasti, mutta kaiken keskiössä on edelleen musiikki. Tässä on myös pelin ainoa merkittävä heikkous: vaikka mukana on vahva, yli sadan kappaleen soittolista Bob Dylanista ZZ Topiin, nimekkäiden hittien soittamiseksi täytyy kahlata läpi kymmeniä tylsempiä kappaleita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Bar Bahan – tanssin jos huvittaa on kuin Tel Avivin Sinkkuelämää

Mökki Jyväskylän keskustan kupeessa sijaitsevassa siirtolapuutarhassa on oma pieni piilopaikka, jonne vieraatkin ovat tervetulleita – tästä tiedät, voitko astua porteista sisään

Ville Kuhmonen kunnosti vuosimallin 1955 Zetor-traktorin uuteen loistoon – "Purin tämän yhteen mutteriin saakka"

Marko Ahosen tärpit: Richard Nixonin mielenkiintoinen tarina kerrotaan neliosaisena dokumenttisarjana

Vanhat kuvat: Korpilahden poliisit hajuetäisyydellä pontikankeittäjistä – Moksissa mäskit maahan ja tuotantolaitos palasiksi

Marko Ahosen tärpit: Deadpool ei välitä tippaakaan siitä, mikä on korrektia ja hyvää käytöstä

Marko Ahosen tärpit: Ruotsalaisdraama Mansikkamaa kertoo herkästi nuoresta rakkaudesta

Jyväskyläläinen Janne Tuunanen kansainvälisesti kehutun ruokakulttuurikirjan kuvaajana: ”Ruuan laitto on mielestäni täydellinen yhtälö taidetta ja käytännöllisyyttä”

Tee hyvä hakemus, niin tämä bändi soittaa luonasi yksityiskeikan ilmaiseksi

Marko Ahosen tärpit: Dokumenttielokuva Leftover Women kertoo Kiinasta uudenlaisesta näkökulmasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.