Pölyt pois huonekasveista

Huonekasveilla on keskitalvella muutakin ikävää kestettävää kuin lehdillä makaava pölykerros. Pölyiset kasvit eivät näytä hyvältä ja pöly hidastaa kasvien elintoimintoja. Lehtien puhdistaminen auttaa myös tuholaistorjunnassa.

Kiiltävälehtisten kasvien puhdistamiseen on kolme keinoa: lehtien pyyhkiminen kostealla, lehtien sumuttaminen tai kasvin käyttäminen suihkussa. Oikea toimintatapa ratkeaa esimerkiksi kasvin koon ja lehtien paksuuden mukaan.

Esimerkiksi jukkapalmu, limoviikuna, peikonlehti, rönsylilja tai traakkipuut on helppo viedä suihkuun. Ruukku huputetaan muovipussilla ja kasvia suihkutetaan huoneilman lämpöisellä vedellä varovasti.

Edellä lueteltujen kasvien lisäksi kostealla liinalla pyyhkiminen sopii esimerkiksi anopinkielelle, huonekumipuulle, kirjovehkalle, kultaköynnöksille ja palmuvehkalle. Kun kasvia pyyhitään rätillä, lehteä tuetaan toisella kädellä, jotta se ei taitu.

Kun kasvin lehdet ovat ohuet, kuten esimerkiksi saniaisilla, kasvia puhdistetaan sumuttelemalla sumutuspullolla.

Nukkapintaisia tai piikikkäitä kasveja ei sumuteta eikä pyyhitä kostella. Esimerkiksi kaktuksista pölyjä voi pyyhkiä tupsuttelemalla niitä siveltimellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

Metrilaku, bajamaja, muikut – katso tästä, kuinka hyvin pärjäät kesäbingossa

Melodista metallia soittava Arion aloitti John Smith Rock -festarin Laukaassa – katso kuvasarja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.