Pakko päästä pois!

1. "Minulle jäi vähän putki päälle, ei kai sinua haittaa? Onneksi ei sentään silitysrauta." Huonot vitsit eivät kiehdo ketään, alkoholistit vielä vähemmän.

2. "Olen aina miettinyt, että miksi järvivesi on sinistä. Olen viettänyt sen vuoksi monta unetonta yötä." Tätä mietitään lapsena, ei aikuisena.

3. "Voinko tulla sinun luoksesi yöksi? Naapurini laittoi juuri tekstiviestin, että huumepoliisi ratsaa asuntoani." Tuskin saat yöpaikkaa, mutta melko varmasti pääset eroon treffiseurastasi.

4. "Tämä kastike maistuu omituiselta. Johtuukohan se siitä, että olen raskaana?" Tai jos olet mies: "Minun on käytävä soittamassa sairaalaan. Minusta on tulossa isä ihan pian, saa onnitella!" Olet siis jättänyt jotain kertomatta.

5. "Olen aina uskonut pika-avioliittoon. Vielä viidennenkin eron jälkeen jaksan uskoa siihen." Treffiseuralaisesi häipyy ennen kuin ehdit sanoa aamen.

6. "Joko kerroin, että olen yhä naimisissa, mutta eroamme ihan pian?" Klassinen mutta aina yhtä toimiva.

7. "Olisi kyllä kiva jäädä, mutta minun on haettava Emil hoidosta, Jenna baletista, Emilia uimasta, Patrik kaverinsa luota, Matias mummolasta ja vietävä heidät koteihinsa. Niin ja Edith-parka on mahataudissa kotona." Lasten määrä kertoo, että olet ollut erittäin aktiivinen muun paitsi ehkäisyn suhteen. Ei kuulosta hyvältä. 8. "Äiti suuttuu, jos en kohta mene kotiin." Mitä vanhempi olet, sitä paremmin tämä tehoaa vastapuoleen. Varsinkin, jos sen sanoo mies.

9. "Harmi, mutta nyt minun on palattava osastolle, tai kohta minua tullaan hakemaan." Pelottavampi kuin se ikivanha väite päälle jääneestä sähköhellasta.

10. "Älä nyt säikähdä, mutta mitä mieltä olet vapaasta suhteesta?" Näkemiin vain.

11. "En halua sitoutua liian nuorena. Nuorena pitää elää. Niin että voimmeko sopia, että soittelemme vaikkapa kerran viikossa?" Selvä sitoutumiskammo, ei kiitos.

12. Jos treffiseuralaisesi todellakin on niin idiootti, että et kestä hänen kanssaan esimerkiksi puoltatoista tuntia, mitäpä siinä selittelemään. Häivy paikalta sanaakaan sanomatta. Ehkä viesti menee perille ja seuraavan samaan pöytään päätyneen ei tarvitse miettiä epätoivoisesti pakokeinoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.