Suomalainen yhtye matkalla maailman korkeimmalle rockkeikalle Mount Everestille

Helsinkiläinen rockyhtye Ancara on parhaillaan matkalla keikalle Mount Everest -vuoren Nepalin puoleiselle perusleirille 5 364 metrin korkeuteen. Bändi tulee tekemään historiaa soittamalla maailman korkeimman rockkeikan maailman korkeimmalla vuorella.

– Vaikka soittaisimmekin alemmalla kuin Base Camp, teemme maailmanennätyksen joka tapauksessa. Olemme nyt jo tarvittavassa korkeudessa, viestittää Ancaran basisti Toni Hintikka.

Hintikka on Jyväskylän Palokasta kotoisin. Miehen bassottelua on ennen Ancaraa kuultu muun muassa Technicolour-yhtyeessä.

– Maailman korkein keikka olisi tarkoitus soittaa puolessa välissä kuuta, riippuen ihan kaikkien oloista ja säistä, Hintikka raportoi.

Retkiryhmä, johon kuuluu yhtyeen lisäksi myös kuuro räppäri Signmark, on Hintikan mukaan parhaillaan Dingboche-nimisessä kylässä.

– Äsken käytiin totuttelemassa ohuempaan ilmaan 4 700 metrissä. Pahemmilta vuoristotaudeilta ollaan vältytty. Paria tyyppiä on hieman lääkitty ja vointi heillä jo melkolailla normaali. Huomenna jatketaan ylöspäin kohti seuraavaa kylää. Kolmen päivän päästä olisi tarkoitus päästä Everest Base Campiin.

Taustalla hyväntekeväisyys

Bändi aloitti kunnonkohotuksen reissua varten viime kesänä, mutta Hintikan mukaan siitä on "luisteltu aikalailla."

– Me ei olla mikään maailman urheilullisin bändi.

Bändin tehtävä ei onneksi ole roudata myös kalustoa perille.

– Soittimet ja PA:t lähtee tänään Luklan lentokentältä ja saapuu keikkapaikalle jakkien selässä. Tarkempi keikkapaikka selvinnee lähipäivinä.

Hintikan mukaan Signmark esiintyy oman räppärinsä kanssa Ancaran säestyksellä. Lisäksi Ancara soittaa oman setin.

– Base Campiin meillä siis ei ole lupia, mutta saamme soittaa siellä akustisen keikan. Sähköinen keikka soitetaan toisaalla, jonka paikka selviää myöhemmin. Akustiset soittimet kulkee nyt meidän kantajien selässä.

Tempauksen taustalla on hyväntekeväisyys: Ancara aikoo perustaa Rockin' High -nimisen musiikkilinjan lapsille ja nuorille Kathmandussa.

Keikasta ja siihen valmistautumisesta kertova Rockin' High -dokumentti julkaistaan ensi keväänä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .