Papin tytär muuttaa kaupunkiin

Neliosainen BBC:n minisarja Etelästä pohjoiseen (North and South) nähtiin viimeksi joulukuussa. Elizabeth Gaskellin romaanin perustuva laadukas tv-teos kertoo ihmiskohtaloiden kautta luokkayhteiskunnasta ja teollistumisen alkuajoista.

Nuori Margaret Hale ( Daniela Denby-Ashe) muuttaa yhdessä perheensä kanssa maaseudulta teollistuvaan Miltonin kaupunkiin. Koko porukka joutuu aloittamaan uuden elämän tyhjästä.

Margaret ei ole lainkaan innoissaan muutosta. Tehtaanomistaja John Thornton ( Richard Armitage) on Margaretin mielestä malliesimerkki siitä kaikesta, mikä kaupungeissa on pielessä. Myöhemmin tunteet muuttuvat.

Etelästä pohjoiseen
Yle Teema klo 19.00

Tohtori Åsa jatkaa terveysmissiotaan

Tohtori Åsa -kuuri saa jatkoa uusien jaksojen myötä. Åsa Vilbäck on Ruotsin tunnetuin tv-lääkäri, joka on saavuttanut suosiota myös Suomessa. Tv-tohtori ruotii yleisimpiä terveysongelmia käytännönläheisesti ja raikkaalla otteella.

Tohtori Åsa ei keskity vain sairauksiin, vaan kertoo myös niiden ennaltaehkäisystä ja antaa eväitä elintaparemonttiin. Eikä Åsa pelkää laittaa itseään peliin.

Uuden kauden ensimmäisessä jaksossa aiheena ovat seksi, lisääntyminen ja himo. Åsa tapaa niin eläintieteilijä Sverre Sjölanderin, seksi- ja parisuhdeterapeutti Eva Ruszin sekä aseksuaaliksi itseään kutsuvan Natasja Dahlmanin.

Tohtori Åsa
Yle Teema klo 20.30

Babewatch ja rintojen viehätys

Aina kun vilkaisen Baywatch-sarjaa, minua sekä suututtaa, nolottaa että naurattaa. Suututtaa siksi, että Baywatchia tehtiin vuosina 1989-2001 peräti yhdentoista kauden verran hyvällä menestyksellä. Tällaisesta menee usko ihmiskuntaa.

Nolottaa siksi, että isotissiset naiset uimapuvuissaan ja hetkuttelemassa juoksuhidastuksissa ei tosiaankaan pitäisi riittää tv-sarjan katsomisen syyksi. Eikä mitään muuta syytä katsoa Baywatchia ole.

Naurattaa siksi, että David Hasselhoffia on mahdotonta ottaa tosissaan. Hoffmeisteria ei voi katsoa vakavalla naamalla, vaikka hän vetoaisi tv-katsojiin nälkäänäkevien lasten puolesta.

Baywatch
Sub klo 16.00

Totta ja tarua ruotsalaisista

Uusintana nähtävässä TV1:n Kamrat-sarjassa on tutustuttu venäläisiin liittyviin ennakkoluuloihin. Kamrat på svenskassa on sama idea mutta nyt katse suunnataan länsinaapuriin. Tämäkin sarja on uusinta.

Ruotsalaisista riittääkin kaikenlaisia luuloja. Tämän pullanpehmeän ja konflikteja välttelevän kansakunnan kaikki miehet ovat homoja. Oikeita hannuhanhia ja teeskenteleviä hienostelijoita koko porukka. Sitä ollaan olevinaan niin kansainvälistä, niin kansainvälistä... Halpoja vaatteita ja huonekaluja sentään osaavat myydä, mutta niitäkin saa olla uusimassa jatkuvasti. Sitä paitsi, meillä syödään vähintään yhtä hyviä lihapullia.

Tai ehkä todellisuus on sittenkin hieman toisenlainen.

Juontaja Anna Laine selvittää asiaa kuuden jakson verran. Ensimmäisen jakson teema on ruotsalaiset pehmomiehet. Laine tapaa muun muassa poliisien homojärjestön perustajan, mikä ei välttämättä ennakkoluuloja ainakaan hälvennä.

Kamrat på svenska
TV1 klo 18.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Kolumni: Kaikesta ei voi tehdä komediaa, sillä lopputuloksena voi olla hämmentävä huumorikokemus

Tämänkin uutisen oli joskus tultava: Tanssiorkesteri Euroset panee pillit pussiin

Ravintola-arvio: Keskisuomalaisen makuraati vieraili Haraldissa – tarjoilija varoitteli hauleista ja savulahna oli suorastaan rikollisen hyvää

Kolumni: Rikollinen mieli -dokumenttisarjaa on haukuttu härskiksi sosiaalipornoksi – olen osittain eri mieltä

Kun vastaan tuli suulas orava ja lumiukkopartio – toimittaja otti selvää, mihin Palokassa kannattaisi suunnata paikallisten mielestä

Kaikki maailman viisaudet on ripoteltu ympäri Jyväskylää suureksi elämäntaito-oppaaksi – katso kuvasarja

Risto Kaskilahti, Viitasaaren lahja suomalaiselle viihteelle tekee debyytin UIT-revyyssä

Tangokuningatar yllättää "uudella" uravalinnallaan: "Lähden heti malliksi kun kysytään"

Pankinjohtajat ja kauppiaat naureskelivat taloushuolissa kärvistelleelle Aki Palsanmäelle, kunnes pihaan karautti vuonna 2012 tuotantoyhtiön auto

Kolumni: Tiesitkö tämän Die Hardista? Ja muutama muu jännä fakta: "Elokuvan kuvauksissa käytettiin 17:ää hajoamisen eri vaiheissa ollutta aluspaitaa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.