Peliarvio: 11-11: Memories Retold on sodan kokemista

11–11: Memories Retold

Digixart Entertainment

Pc, PS4, X1, ikäsuositus 12

Eletään ensimmäisen maailmansodan aikaa länsirintamalla vuonna 1916, kun nuori kanadalainen valokuvaaja saapuu keskelle kaaosta. Toinen päähenkilö on saksalainen teknikko, joka saa kuulla poikansa kadonneen taistelussa.

Maailmansota ja videopeli tuo mieleen räiskinnän, mutta 11–11: Memories Retold on aivan muuta. Kaksi päähenkilöä kohtaa sodan henkilökohtaisella tasolla. Aina välillä heidän polkunsa risteävät.

Kyse ei ole ampumisesta, ei edes toiminnasta. Kyse on siitä, miten ihmiset kokevat suuren sodan ja miten se heihin vaikuttaa. Ihmiset ovat ihmisiä kansallisuudesta riippumatta. Edes univormu ei tätä muuta.

Peli näyttää aivan omanlaiseltaan, kuin elävältä öljyvärimaalaukselta. Pelkästä ”kävelysimulaattorista” ei kyse ole, vaikka aika lähellä sitä ollaankin. Pelattavat jaksot ovat kevyttä seikkailupelimäistä ongelmanratkaisua. Kyse ei ole suorittamisesta, vaan kokemisesta ja tunteista: Yhdessä illassa läpäistävä 11–11: Memories Retold on melankolinen tunnelmapala ihmisille, jotka käyttävät mieluummin sydäntään kuin liipaisinsormeaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .