Peliarvio: Battlefield V on keskeneräinen räiskintäeepos

Nykymuodossaan kokonaisuus jättää suuhun karvaan pettymyksen.

Battlefield V

EA Dice

PS4, Xbox One, ikäraja 18

Räiskintäpelisarjojen kaksi suurta ja kaunista ovat EA:n Battlefield ja Activisionin Call of Duty. Molempien lanseeraukset ovat pelirintamalla merkkitapauksia, mutta suuren budjetin toimintarymistelyt eivät koskaan ole erottuneet taiteellisilla saavutuksillaan.

Molemmat sarjat ovat tulevaisuusteeman jälkeen palanneet juurilleen maailmansotien taistelutantereille ja molempia yhtiöitä on syytetty pelaajien lypsämisestä ylihintaisilla lisäpaketeilla. Battlefieldin tekijät ovat ottaneet rahastuskohut tosissaan: lisäsisältöä luvataan tällä kertaa ilmaiseksi.

Battlefield V näyttää ja kuulostaa hyvältä. Tuotannon resurssit näkyvät upean ulkoasun lisäksi äänimaailmassa ja pelattavuudessa.

Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt nappiin: pelin kuukaudella myöhästyneestä lanseerauksesta huolimatta osa pelimuodoista on keskeneräisiä, tarinatilassa riittää pelattavaa vain yhdeksi illaksi ja teknisiin pikkubugeihin törmää säännöllisesti.

EA lupaa jatkokehittää peliä. Lupauksen onkin pakko toteutua: nykymuodossaan kokonaisuus jättää suuhun karvaan pettymyksen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .