Peliarvio: Daemonical on kauhupelien harmaata keskikastia – menikö neljän vuoden kehittäminen hukkaan?

Daemonical

Feaream

PC, ikäraja 18

Kauhupelien markkinoilla hyville tulokkaille on aina tilaa. Kehittäjille lajityyppi ei ole helppo, sillä valkokankaan kauhuklassikoihin verrattuna mukaan on saatava pelaajaa puhuttelevan tarinan lisäksi myös interaktiivisuuden edellyttämä immersiotaso.

Daemonical on Feaream-pelistudion kauhupeli, jota on kehitetty yli neljä vuotta. Viimeisen vuoden avoimessa kehityksessä ollut peli leimattiin valmiiksi kesällä. Vaikka sisältöä on 15 kuukautta hiottu pelikansan palautteen pohjalta, kokonaisuus jättää toivomisen varaa.

Pelaaja heitetään autiolle saarelle, jossa hallitsevat pimeyden voimat. Pelaajan täytyy selviytyä saarella metsästävän pedon kynsistä tai toimia itse muiden pelaajien metsästäjänä. Virkistävä peli-idea yhdistää kauhuelementtejä muodikkaaseen selviytymispelien ideologiaan.

Mielenkiintoisesta ideasta huolimatta peli ei napaa otteeseensa. Teknisesti Daemonical kärsii kehitysvaihteen loputtuakin hiomattomuudesta: ulkoasun rosoisuus, heikko verkkopelikoodi ja niukka pelaajakunta pudottavat pelin kauhupelien harmaaseen keskikastiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .