Peliarvio: Final Fantasy XII: The Zodiac Age on jotain missä hyvä muuttui paremmaksi

Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Square Enix
PS4, XOne, Switch, pc, ikäsuositus 16

Seikkailu- ja roolipeli Final Fantasy XII ilmestyi alunperin vuonna 2006. Peli oli kehuttu hitti, ja myöhemmin siitä tuli klassikko. Remasteroitu versio The Zodiac Age ilmestyi PS4:lle vuonna 2017, pc:lle 2018 ja Switchille ja Xbox Onelle äskettäin.

Final Fantasy -sarja on japanilaisen pelibisneksen tunnetuimpia, menestyneimpiä ja pitkäaikaisimpia brändejä. Tarinat, miljööt ja päähenkilöt vaihtelevat peleittäin, mutta tyylilaji pysyy. Tällä kertaa Dalmascan pieni kuningaskunta joutuu pahan Archadian-imperiumin jyräämäksi. Prinsessa Ashe kokoaa ympärilleen uskollisia alamaisiaan, joiden tehtävänä on kotimaan pelastaminen ja jälleenrakentaminen.

Aiemmin näyttävä peli näyttää nyt vielä paremmalta. Taisteluita on hienosäädetty modernimpaan suuntaan ja muitakin pikku-uudistuksia löytyy.

Final Fantasyn suurimpia valtteja ovat aina olleet tarina, henkilöhahmot ja luodut maailmat. Ne ovat loistokunnoss nytki. Kun aiemmin hienoa peliä on hiottu vielä paremmaksi, on turha keksiä väkisin valittamisen aiheita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .