Peliarvio: Tämä laadukas jatko-osa kertoo Donald Trumpin maailmasta

Life Is Strange 2: Episode 1

DONTNOD Entertainment

PS4, X1, PC, ikäraja 18

Kahden teinitytön elämästä ja ystävyydestä kertonut pienimuotoinen seikkailupeli Life Is Strange oli ilmestyessään vuoden positiivisimpia yllätyksiä ja parhaita pelejä. Jatko-osa hieman huolestutti, sillä moni asia on muuttunut perusteellisesti.

Päähenkilöt ovat aivan uusia, ja Oregonin Arcadia Bay on mennyttä aikaa. Päähenkilöinä ovat 17- ja 9-vuotiaat amerikanmeksikolaiset veljekset, jotka karkaavat kotoaan traagisen onnettomuuden jälkeen. Tapahtumat sijoittuvat Donald Trumpin valtakauden Yhdysvaltoihin. Pojat törmäävät jatkuvasti rasismiin ja vihaan. Sosiaalinen ja poliittinen kommentointi on hieman kömpelöä, vaan ei ärsyttävän alleviivaavaa.

Sydämeltään jatko-osa on juuri sitä, mikä teki edellisestä pelistä erinomaisen. Tärkeintä ovat pienet intiimit hetket sekä tehdyt valinnat. On ilmeistä, että pikkuveli kasvaa isoveljensä esimerkin mukaisesti.

Ajanmuokkausta ei enää ole, mutta ensimmäinen episodi viidestä antaa vinkkejä jonkinlaisista supervoimista. Jatko-osa vaikuttaa edellistä osaa laajemmalta ja kunnianhimoisemmalta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .