Peliarvio: Little Friends Dogs & Cats ei saa pään silitystä

Little Friends Dogs & Cats

Imagineer

Switch, ikäsuositus 3

Japanilaiset rakastavat lemmikkieläimiä niin paljon, että saarivaltion pelistudiot ovat olleet pioneeriasemassa virtuaalilemmikkien kehittämisessä. Bandai kehitti 1990-luvulla maailmanhitiksi nousseen Tamagocchin ja Imagineer jatkaa perinnettä tuomalla Nintendon Switch-käsikonsolille entistä laajemman lemmikkikokemuksen.

Pelin idea on yksinkertainen: pelaaja valitsee lemmikin, jota hoitaa ja kasvattaa. Valittavana on useampi eri kissa- ja koirarotu. Ruokkimisen, kylvetyksen ja leikkimisen lisäksi eläinystävää voi esimerkiksi silitellä ja ulkoiluttaa.

Kohderyhmän ja genren vuoksi pelattavuus ja ulkoasu jäävät kauaksi suuren rahan hittipeleistä. Graafiselta toteutukseltaan peli on silti hyvää keskitasoa: lemmikkien animointi on laadukasta ja pelimaailma uskottava.

Pelikokemusta verottavat pitkät lataustauot, jotka korostuvat, kun kohderyhmänä ovat kärsimättömät pikkupelaajat. Suurin ongelma on kuitenkin tylsyys; yksittäisten aktiviteettien nitojana ei ole tarpeeksi houkuttelevaa, pelillistävää päämäärää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .