Peliarvio: MotoGP 19 on sarjansa paras vuosikausiin

MotoGP 19
Milestone S.r.l.
Pc, PS4, Xbox One, ikäsuositus 7

Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokka MotoGP on Milestone-pelistudion toimesta kääntynyt jo useina vuosina videopeliksi. Pelisarjan laatu on vaihdellut merkittävästi, eikä yksikään osa ole noussut genrensä merkkiteokseksi.

Ennakko-odotukset MotoGP 19 -peliä kohtaan eivät taustoista ponnistaen olleetkaan korkealla. Tänä vuonna tarjolla on kuitenkin mannaa moottoripyöräilyn ystäville: tuorein vuosipäivitys on merkittävä harppaus viime vuodesta.

 

Tarjolla ovat virallisen lisenssin voimin kaikki MotoGP-kuljettajat, radat ja tallit sekä tuoreena uudistuksena sähkömoottoripyörien MotoE-sarja. Tarinatilassa pelaaja pääsee kurkottamaan mestaruussarjaan nousemalla alasarjoista maailmanmestaruuteen saakka. Sähköpyörien sarjassa pelattavana on käsittämättömästä syystä vain osa radoista.

MotoGP 19 näyttää ja kuulostaa upealta. Tuotannolliset arvot ovat olleet kehittäjillä keskiössä, sillä kilpa-areenat näyttävät upeilta ja moottoripyörät ilahduttavan yksityiskohtaisilta. Äänimaailma tarjoilee tärykalvoille tehoputken pärinät autenttisesti ja pelimekaniikka on harpannut tuntuvasti aikaisempia osia realistisempaan suuntaan.

Ajaminen on uutuusosassa huomattavasti aikaisempaa hauskempaa. Pelituntuma on muuttunut haastavampaan suuntaan, kontrollit ovat tarkat ja ajoneuvo käyttäytyy ilahduttavan johdonmukaisesti.

Samaa ei voi valitettavasti sanoa tekoälyn ohjastamista kanssakilpailijoista, jotka ajavat härkäpäisesti ennalta annettuja ajolinjoja muiden kilpailijoiden edesottamuksista välittämättä. Tuloksena on turhauttavia, jatkuvasti toistuvia kolareita.

 

Aikaisemmista osista tuttu ajoneuvon vahingoittuminen on uutuusosassa unohdettu. Vaikka ominaisuus olisi tervetullut lisä, aikaisempien vuosien heikkoa toteutusta ei jää ikävä.

Pelimoottorin rajoitteista kertovat latausajat, jotka ovat uutuusosassa tuskastuttavan pitkiä.

Verkkopeli kärsii edelleen teknisistä ongelmista, mutta toimii silti kokonaisuutena aikaisempaa paremmin.

Merkittävä uudistus löytyy tekniseltä puolelta: uutuusosassa pelaajia palvelevat keskitetyt palvelimet, eivätkä osallistujien heikot verkkoyhteydet enää tuhoa koko joukon pelielämystä. Mikäli loput pikkubugit nettiareenoilta saadaan korjattua päivityksillä, MotoGP 19 pyyhkii edeltäjillään lattiaa myös verkossa.

 

Kokonaisuutena MotoGP 19 on sarjan paras peli vuosikausiin. Sitä on muutamista tuntuvista ongelmistaan huolimatta helppo suositella kaikille ratamoottoripyöräilyn ystäville.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .