Peliarvio: Observationin pohjana on outo pyörremyrsky

Observation
No Code
PS4, pc, ikäsuositus 16

Vuonna 1981 Saturnuksen pohjoisnavalta löydettiin kuusikulmion muotoinen pyörremyrsky, joka on leveydeltään yli kaksi maapalloa. Se on ilmeisesti ollut pysähtymätön jo vuosisatoja. 2004–17 Cassini-luotain havaitsi, että outo ilmiö nousee ilmaan 390 kilometriä korkeana tornina.

Scifipeli Observation ammentaa kiehtovan tarinansa tästä todellisesta tähtitieteestä. Inspiraatioina ovat myös tieteiselokuvien mestariteokset 2001: Avaruusseikkailu (1968) ja Alien – Kahdeksas matkustaja (1979).

Kopiosta ei silti ole kyse. Pelissä pelataan tekoälyllä, joka auttaa avaruusasemalla sattuneen onnettomuuden selviytyjää. Valvontakameroilla ja leijuvilla palloilla tutkitaan ympäristöä, ratkotaan pulmia ja palautetaan muistia tekoälylle.

Tarina etenee painostavasti ja ennakoimattomasti. Kauniita tietokoneruutuja ja erikoisia filttereitä sisältävä peli vakuuttaa myös upealla graafisella suunnittelullaan.

Observation on ainutlaatuisen mielenkiintoinen sekoitus voyeurismia, digitaalisuuden ja ihmisyyden kohtaamista sekä tulkinnaltaan nautinnollista kerrontaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .