Peliarvio: Pätevä ja omaleimainen seikkailu – "tunnustaa poikkeuksellisesti kotimaansa arvoja"

Mulaka tunnustaa poikkeuksellisesti kotimaansa Meksikon arvoja.

Mulaka

Lienzo

PS4, X1, Switch, PC, ikäsuositus 12

Videopelit ovat globaali bisnes, mistä syystä peleissä harvoin näkyy tekijöidensä kotimaa. Sääntöön on poikkeuksensa. Lienzo on meksikolainen pelitalo ja Mulaka on hyvin meksikolainen 3D-seikkailu.

Tapahtumat sijoittuva Pohjois-Meksikoon. Pelihahmo, soturi Sukurúa edustaa Tarahumara-alkuperäiskansaa. Pelimaailma on jaettu alueisiin, jonka salaisuudet pitää selvittää ennen kuin pääsee uudelle alueelle. Yleensä pitää löytää kolme kristallia ja selvittää erilaisia tehtäviä. Mukana on niin toimintaa kuin älypähkinöitäkin.

Kartan puuttuminen käy hermoille, mutta onneksi Sukurúan jäljitysvaistot ovat yliluonnollisen hyvät. Haastetta riittää, mutta mahdottomaksi peli ei koskaan heittäydy. Meiltä suuntavaistottomilta toki vaaditaan kärsivällisyyttä.

Seikkailun edetessä jaetaan tietoa Tarahumara-kulttuurista. Kaikki kuitenkin etenee pelaaminen edellä, vaikka oppiminenkin voi toki hauskaa olla.

Jos pelaaja keskittyy pelkkään toimintaan, hän menettää kokonaisuudesta paljon.

Graafisesti peli on omaperäinen ja kunnianhimoinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.