Peliarvio: Phantasy Star -klassikko sai parhaan versionsa

Phantasy Star

Sega, M2

Switch, ikäsuositus 7

Pelirestauroinnin ykköstiimi M2 on alkanut julkaista Segan klassikoita Switchille. Nyt vuorossa on todellinen helmi vuodelta 1987, Master System -konsolin Phantasy Star. Se tulisi nostaa japanilaiseen roolipeliparhaimmistoon.

Phantasy Star oli poikkeuksellisen kunnianhimoinen. Tekijät olivat valtaosin naisia ja se oli ensimmäisiä pelejä, jonka pääosassa oli nainen. Vihollisille pystyi jopa keskustelemaan taistelun sijaan.

Kuvataiteilija Rieko Kodama yhdisti keskiaikaisen fantasian kiehtovasti scifiin laajassa tarinassa, jossa kuljetaan kolmella planeetalla. Grafiikka sai niin paljon irti vaatimattomasta 8-bittisestä koneesta, että sen ilmaisuvoima vakuuttaa yhä.

Näyttöasetuksia voi nyt vaihtaa, tarjolla on ensi kertaa Japani-version laadukkaampi ääniraita ja haastetta voi pudottaa. Tosin strategia menettää silloin antoisan paineensa. Listaukset loitsuista, esineistä ja varusteista ovat nyt kätevästi napinpainalluksen päässä. 3d-sokkeloluolat olivat aikansa ihme, mutta kartat piti piirtää ruutupaperille. Nyt kartat saa automaattisiksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .