Peliarvio: Rage 2 ei erotu edukseen räiskintäpelien kovassa maailmassa

Rage 2

Id Software, Avalanche Studios

PS4, Xbox One, ikäraja 18

Yhdysvaltalainen Id Software on räiskintäpeligenren isä, joka on ollut voimakkaasti kehittämässä lajityyppiä. Kun yhteistyö avoimen pelimaailman toimintaräiskinnän kehittämiseksi ruotsalaisen Avalanche Studiosin kanssa julkaistiin, räiskintäpelifanien innostus nousi ympäri maailmaa.

Fanien visioissa Íd Softwaren räiskintäosaaminen ja ruotsalaisten kokemus laajoista pelimaailmoista nivoutuvat näyttäväksi, laadukkaasti toteutetuksi kokonaisuudeksi. Lanseerauksen myötä osa toiveista toteutuu, osa ei.

Teknisesti Rage 2 on vakuuttava, mutta lopputulos on hiomaton timantti: pieniä teknisiä ongelmia paljastuu tuon tuosta. Puuttuvat äänidialogit ja paikoillaan likvidointia odottavat vihollisen soturit korjaantunevat ajan kanssa, mutta ensivaikutelman voi tehdä vain kerran.

Rage 2 on mielenkiintoinen räiskintäuutuus. Pelattavaa riittää runsaasti ja pelihahmon taitoja ja välineitä voi tarinan lomassa kehittää monipuolisesti. Kliseisen tarinan ja hiomattomuutensa vuoksi se ei kuitenkaan erotu edukseen räiskintäpelien kovassa kilpailussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .