Peliarvio: Sexy Brutale on omaperäinen, älykäs ja tyylikäs

The Sexy Brutale on valtavaan kartanoon sijoittuva murhamysteeri.

The Sexy Brutale

Tequila Works

PC, X1, PS4, ikäsuositus 12

Seikkailu- ja ongelmanratkaisupelistä The Sexy Brutale on vaikea kirjoittaa lehtijuttu, koska vertailukohtia ei juuri löydy. Ja se on hyvä se. Omaperäisyys ja uuden keksiminen eivät ole modernin pelibisneksen vahvinta aluetta.

Sexy Brutale on valtavaan kartanoon sijoittuva murhamysteeri, jonka päähenkilö on vanhempi pappismies. Kyse ei ole siitä, kuka on murhaaja. Tiedossa on, että kartanon henkilökunta murhaa vieraitaan. Homman ideana on estää murhat.

Tämä tapahtuu tutkimalla kartanoa salaa ja kuuntelemalla vieraita. Aikaa voi kelata eteen ja taaksepäin, ja se onkin tärkeä osa pelimekaniikkaa. Kaikki pulmat selviävät aivoja käyttämällä, ilman taistelua.

Sexy Brutale on paitsi harvinaisen älykäs peli, niin myös tyylikäs.

Murhat sijoittuvat eri puolille kartanoa, joka ei visuaalisesti koskaan toista itseään. Myös musiikki on harvinaisen viehättävää ja omaperäistä.

Seikkailu on läpäisty selvästi alle kymmenessä tunnissa, eikä jälleenpeluuarvoa juuri ole. Mutta ne tunnit ovatkin sitten hienoa peliviihdettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläisen ohjaajan dokumenttisarja nyt televisiossa – retkiä Jyväskylän Älylään, Päijänteelle ja Saarijärvelle

Marko Ahosen tärpit: Benjamin Button syntyi vanhuksena ja kuoli vanhuuteen vauvana

Näinkin voi käydä: Tankero-englanti nosti jyväskyläläisen selostajan kansainväliseen valokeilaan – "Vedimme homman tahallaan överiksi"

Radio Keskisuomalainen tuo heinäkuun lauantai-iltoihin kuulijoita ihastuttaneen toivekonsertin – "En ole koskaan saanut niin paljon positiivista palautetta"

Muuramelaiskaunottarelle jälleen voittajan kruunu kutreille – Krista Oksanen on nyt Miss Hiekkasärkät

Marko Ahosen tärpit: Tosielämän Jane Tennison Jackie Malton vie katsojat kohurikosten maailmaan

Toivakasta löytyy yksi maan harvoista pärekaton tekijöistä – Lupsakan Kari Siikasen päreet palavat vain siitä yhdestä kysymyksestä

Alusvaatteet, päällysvaatteet, hiukset, kynnet, korut, roskapussit, toimiston seinät... – Jyväskyläläisen yrittäjän Sanna Jylängin, 43, lempiväriä ei ole vaikea arvata

Marko Ahosen tärpit: Rainer Werner Fassbinderin Eva Braunin avioliitto on ohjaajansa tunnetuin elokuva

Pariisi vaihtui Joutsaan, Jämsään ja muihin kotimaan kohteisiin – Pyöräilijät silti hyvillä mielin kohti hurjaa urakkaa: "Tarkoitus on ennen kaikkea auttaa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.