Peliarvio: Sexy Brutale on omaperäinen, älykäs ja tyylikäs

The Sexy Brutale on valtavaan kartanoon sijoittuva murhamysteeri.

The Sexy Brutale

Tequila Works

PC, X1, PS4, ikäsuositus 12

Seikkailu- ja ongelmanratkaisupelistä The Sexy Brutale on vaikea kirjoittaa lehtijuttu, koska vertailukohtia ei juuri löydy. Ja se on hyvä se. Omaperäisyys ja uuden keksiminen eivät ole modernin pelibisneksen vahvinta aluetta.

Sexy Brutale on valtavaan kartanoon sijoittuva murhamysteeri, jonka päähenkilö on vanhempi pappismies. Kyse ei ole siitä, kuka on murhaaja. Tiedossa on, että kartanon henkilökunta murhaa vieraitaan. Homman ideana on estää murhat.

Tämä tapahtuu tutkimalla kartanoa salaa ja kuuntelemalla vieraita. Aikaa voi kelata eteen ja taaksepäin, ja se onkin tärkeä osa pelimekaniikkaa. Kaikki pulmat selviävät aivoja käyttämällä, ilman taistelua.

Sexy Brutale on paitsi harvinaisen älykäs peli, niin myös tyylikäs.

Murhat sijoittuvat eri puolille kartanoa, joka ei visuaalisesti koskaan toista itseään. Myös musiikki on harvinaisen viehättävää ja omaperäistä.

Seikkailu on läpäisty selvästi alle kymmenessä tunnissa, eikä jälleenpeluuarvoa juuri ole. Mutta ne tunnit ovatkin sitten hienoa peliviihdettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskylässä treenaa yksi Suomen parhaista Counter-Strike-joukkueista – "Treenitila saatiin JAMKilta, eikä parempaa voisi toivoa"

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.