Peliarvio: Shakedown: Hawaiissa tekemistä kyllä riittää, mutta sisältö

Shakedown: Hawaii
Pc, PS4, Switch, Xbox, Vita, tulossa 3DS
ikäsuositus 16

Brian Provincianon rikospeli Shakedown: Hawaii tekee vahvan ensivaikutelman. Avoin, elävä pelialue on toteutettu upealla 1990-luvun 2d-ulkoasulla modernilla otteella.

Tarinakin kiinnostaa. Nykyajan menosta pudonnut toimitusjohtaja haluaa firmansa nousuun ja koko Havaijin itselleen keinoja kaihtamatta. Kerronta paljastuu parodiaksi ja kritiikiksi kapitalismille. Vitsit naurattavatkin aluksi. Mutta ennen mittaa totuus paljastuu: sisältö puuttuu.

Kerronta nauraa nyky-yhteiskunnalle kuin liukuhihnalta tulevilla esimerkeillään, mutta yhteenkään ei mennä syvemmälle. Se on vain yksi ongelmista. Pelissä ajetaan jatkuvasti, mutta se ei ole hauskaa. Ohjaus ja jarruttaminen tuntuvat jäykiltä. Myös kuvakulma on liian lähellä, jotta mutkat ja liikenteen näkisi kunnolla.

Tehtävärakenne kaipaisi ravistelua. Tekemistä kyllä riittää, mutta kaikki on samaa räiskettä. Yksiulotteisten hahmojen toki odottaakin tarttuvan väkivaltaan, mutta pelintekijän toivoisi tuovan siihen kekseliäisyyden, haasteen ja palkitsevuuden.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .