Peliarvio: Suositeltavaa puzzlepelien ystäville – "loistavat ideat kestävät aikaa hyvin"

Hyvien kontrollien avustuksella rakentuva pelielämys kääntää suupielet hymyyn.

Locoroco 2: Remastered

Sie Japan

PS4, ikäsuositus 3

Mikäli pelimarkkinoiden trendejä pitäisi rutistaa muutamaan avainkäsitteeseen, yksi termeistä olisi vastaansanomattomasti remasteroidut videopelit. Niiden nopeasti kasvanut genre perustuu oivallukseen siitä, että loistavat peli-ideat kestävät aikaa hyvin, mutta ideoiden teknoginen toteutus vanhentuu käsittämättömän nopeasti.

Ratkaisuksi ongelmaan pelistudiot ovat keksineet graafisen ulkoasun viilauksen. Ratkaisun kunnianhimoisuudesta riippuu, onko tuloksena kulttuuriteko vai häikäilevä rahastusyritys. Sonyn PS4-konsoliille lanseerattu Locoroco 2 Remastered on mainio yritys, vaikka ei nousekaan uuden lajityyppinsä kärkeen.

Alun perin 2008 julkaistu puzzlepeli päivittyy komeasti 4k-aikakaudelle. Värikäs, eläväinen ja yksityiskohtainen lopputulos on suuresta televisiosta nautittuna upea näky. Hiomisesta huolimatta kymmenen vuotta näkyy lopputuloksessa, vaan ei häiritse pelikokemusta.

Hyvien kontrollien avustuksella rakentuva pelielämys kääntää suupielet hymyyn. Uudelleenmasterointia voi suositella kaikille puzzlepelien ystäville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.